Jack Bauer (Foto: Mats Wedervang/TV 2/)
Jack Bauer (Foto: Mats Wedervang/TV 2/)

Dette er den ekte Jack Bauer

Og han sykler mye fortere enn superhelten fra TV-serien 24.

Verona (TV 2 Sporten): De kjemper begge en innbitt kamp mot klokken. De er beintøffe på hver sin måte. De tåler smerte som få andre. Men der stopper også likhetene mellom TV-helten Jack Bauer og syklisten Jack Bauer.

For mens førstnevnte avverger terrorangrep på USA på egenhånd, må Garmin-rytteren Bauer innfinne seg med at det er andre ryttere som spiller hovedrollen i laget han sykler for.

LES: Her er den nye Giro-lederen

– Han har jo 24 timer på seg
Jack Bauer er høyere i virkeligheten enn han ser ut på TV. Med 80 kilo fordelt på 190 centimeter er det ikke mye overflødig fett på 27-åringens kropp. Han har ikke de samme merittene å vise til som TV-Jack, men årets Giro-start bærer bud om at Bauer har noe på gang.

24 (Foto: SCANPIX)
24 (Foto: SCANPIX)

13. plass på 3. etappe ble fulgt opp av seier på lagtempoen i går. Bauer nøler ikke med å karakterisere lagtempo-seieren som karrierens høydepunkt.

– Det er så mange folk som bruker så mye tid på dette laget. Det var et fantastisk resultat for laget, og for meg var det helt storartet. Dette er det gøyeste jeg har opplevd i karrieren min. Det føles godt å vinne i et slikt historisk ritt, sier Bauer.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!
LES: Kaosspurter Ferrari kryper til korset: – Skal si unnskyld til Cavendish

Garmin-rytteren er fullt klar over at det finnes en Jack Bauer som er mye mer kjent enn ham selv. Likhetstrekkene er få, skal vi tro syklist-Jack.

– Vi har nok ikke så mye til felles. Kom vi inn på 37 minutter i dag? Jaja. Han har jo 24 timer på seg, flirer Bauer.

Ingen superhelt
Karen fra New Zealand bidro i aller høyeste grad til lagtempo-seieren. På et tidspunkt så det ut til at Ramunas Navardauskas måtte slippe Garmin-toget, og dermed skusle vekk muligheten til å ikle seg den rosa ledertrøya. Da valgte Bauer å roe ned tempoet for å få med seg litaueren. Likevel vil ikke Bauer gå med på at han reddet dagen for Navardauskas.

– Jeg vil ikke si at jeg er Garmins superhelt. Jeg er en av gjengen, sier hjelperytteren beskjedent, og legger til:

– Det er spesielt å vinne sammen med lagkameratene dine. I tillegg fikk vi Ramunas i den rosa ledertrøya. Jeg kunne ikke vært gladere.

Ved målgang var avstanden fra Garmin til Alexander Kristoffs Katjusja fattige fem sekunder.

– Det var ganske smertefullt. Vi ga alt vi hadde, sier Bauer.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere
Hold deg oppdatert: Sjekk alle Giro-resultatene her

Sjef på bass
I likhet med blant andre Cadel Evans begynte Bauer med terrengsykling før han valgte å satse på landeveissykling. Da Bauer var 21 år hadde han ennå ikke gjennomført et landeveisritt. I 2009 reiste han til Belgia for å prøve lykken i Europa. Det viste seg å være et lurt karrieretrekk. Bauer ble plukket opp av Endura Racing.

Før 2012-sesongen gikk ferden videre til Garmin. Men Bauer kunne fort endt opp som en ukjent bassist fra New Zealand. Litt av grunnen til at han forlot New Zealand i 2009 var at bandet han spilte i ble oppløst.

– Jeg brukte mye tid på musikk i oppveksten. Jeg bryr meg fortsatt mye om musikk, men når man sykler på dette nivået må man investere alt man har av tid og krefter på sykkel, avslutter den sympatiske «kiwien».