kontrast
kontrast
falcao
falcao
superduellen
superduellen

Hemningsløs jubel – bunnløs fortvilelse: Atlético vant slaget om Europa

Sjelden har kontrastene vært større. Mens Atlético-spillerne jublet hemningsløst, var de baskiske krigerne trøstesløse etter å ha tapt det endelige slaget.

Atletico Madrid-Athletic Bilbao 3-0

El Tigre herjet med løvene på National Arena.

Om Radamel Falcao ikke var het nok fra før av, skjøt han seg i alle fall til topps på de fleste ønskelister hos de europeiske gigantene i løpet av 90 minutter i Bucuresti.

Falcao var forskjellen på spanjolene og baskerne – og han var enorm. Balansen, teknikken og skuddfoten var som en våt drøm for alle som elsker fotball.

Se TV 2-ekspertene hylle Falcao her:

615044

Drømmemål etter sju minutter
– Radamel Falcao eier ikke en feil fot, sa Petter Myhre da høyrehendte Falcao klinket ballen i krysset med venstreslegga.

Allerede etter sju minutter eksploderte finalen i Bucuresti. Og hvem andre enn den regjerende mesteren, Falcao, tente ilden?

Med elleville baskere i ryggen reiste Athletic seg etter kalddusjen og tok kontroll over kampen. Det var Athletic som skapte mest på National Arena de neste 25 minuttene. Men i front hadde madridistene en kriger sterkere enn noen andre.

Falcao igjen
Etter 34 minutter fikk Radamel Falcao sjansen igjen. Dessverre for Amorebieta som gjorde en utilgivelig forsvarsfeil i en Europaliga-finale. Amorebieta så ut til å ha full kontroll like utenfor 16-meteren, Atlético opprettholdt presset og vant ballen like utenfor 16-meteren. Turan ble spilt fri til venstre i boksen, før han videre slo en perfekt pasning til Falcao som ventet på femmeteren. En nydelig sålevending ble dratt opp av fintereportearet da alle ventet en kontant avslutning. Iraizoz kastet seg og Falcao fikk en enkel jobb med å sette kula i nettet.

Brasse med på leken
Brasilianske Diego var ikke langt bak lagkameraten, og fem minutter før slutt fikk den teknisk briljante midtbanespilleren sin fortjente scoring. Han tråklet seg gjennom det baskiske forsvaret og punkterte kampen ved stolperoten.

Sønderknust
Atheltic Bilbao har vært et eventyr å følge på veien mot Bucuresti, men i finalen bleknet de sammenlignet med Atléticos drømmeduo. I banespillet var baskerne fullt på høyde ned, og til tider bedre enn, hovedstadslaget. Men der Fernando Llorente og Athletic sviktet, var Falcao og Diego fenomenale.

Da dommeren blåste i fløyten falt sønderknuste baskere til bakken og halve arenaen var oppløst i tårer.

615039

En voldsom kontrast til de enorme jubelscenene som preget den andre halvdelen.

For baskerne betydde kampen mot hovedstadslaget mer. Det var kampen mot overmakten, kampen om friheten. En kamp som baskerne har tapt så mange ganger før.