Mats Trygg (Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX //Ap)
Mats Trygg (Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX //Ap)

Norsk maktdemonstrasjon mot Italia

De norske hockeygutta har imponert så langt i VM, og dagens kamp ble intet unntak. Italia ble feid til side i en norsk hockeyoppvisning av de sjeldne.

Med ett poeng på de første tre harde kampene, ventet enklere motstand for Norge i dagens gruppespillkamp i hockey-VM. Italia skulle på papiret være et dårligere lag enn Norge, og hockeyguttene tok kommandoen fra start. Det var landslagstrener Roy Johansen svært godt fornøyd med.

– Dette er en kamp vi bør og skal vinne. Vi scorer seks fine mål og kontrollerer kampen. Vi var tente og klare når kampen startet, og alle rekkene fungerte bra. Det at alle spillerne fikk være med å vinne i dag tror jeg er viktig med tanke på det som skal komme senere, forteller Johansen til Max.

I rute
Med Norges første seier i VM, har Roy Johansen og hans disipler fire poeng på de fire første kampene. Det mener landslagssjefen kvalifiserer til å være i rute.

– Det er alltid litt guffent å være favoritt, men denne seieren var avgjørende for turneringen videre og vi er fornøyd med å sikre seieren. Vi er definitivt i rute og nå spiller vi om kvartfinale. Nedrykksspøkelset er borte og det betyr at vi kan slippe oss løs og kjøre på i de neste kampene, sier landslagstreneren.

Selv med en overbevisende 6-2 seier var ikke Patrick Thoresen helt fornøyd med lagets prestasjoner etter kampen.

– 6-2 er et bra resultat, men jeg føler ikke vi spiller opp mot vårt beste i dag. Det viktige var at vi trygget poengene. Vi hadde håpet å avgjøre kampen tidligere, og surrer det til for oss på 4-2. Hadde vi fått 4-3 rett etterpå der, så hadde det blitt full panikk, men det gikk bra, forteller Thoresen til TV2.no

God norsk start
Både Per-Åge Skrøder og Lars-Erik Spets har gode skuddforsøk reddet av den italienske keeperen Daniel Bellissimo det første minuttet. De norske guttene utnyttet også overtaket sitt, da Mathis Olimb tar med seg pucken dypt ned i italiensk sone. Han finner Mats Trygg, som får tid til å sikte og setter pucken knallhardt i nettmaskene etter bare tre minutters spill. Norge er helt overlegne i starten av kampen, og har flere sjanser til å øke ledelsen, men mot spillets gang utligner Italia bare tre minutter senere.

Luca Ansoldi forserer nedover mot den norske sonen, og prøver å finne en italiensk spiller på bakerste. På veien over treffer pucken skøyta til en uheldig Jonas Holøs, som styrer inn den italienske utligningen bak en sjanseløs Lars Haugen. Dette setter en liten demper på det norske presset, men helt mot slutten av omgangen får hockeygutta flaksen på sin side. Anders Bastiansen sendte pucken inn mot mål for styring av enten Patrick Thoresen eller Per-Åge Skrøder. Begge ser ut til å bomme på sine forsøk, men pucken treffer skøyta til Thoresen og seiler inn til norsk 2-1 ledelse.

Glitrende andreperiode
Norge startet så den andre perioden like forbilledlig som de avsluttet den forrige, og slapp ikke de italienske spillerne til noe som helst. Fem minutter ut i perioden økte Marius Holtet ledelsen, etter en nydelig pasning fra Skrøder. Färjestad-spilleren fikk pucken like over blålinjen og prikket ut krysset med en suser av en scoring. Det så ut til å sette en støkk i italienerene, som enda ikke hadde fått til et skudd på mål i perioden før Norge hadde scoret sitt andre.

Denne gang var det Anders Bastiansen som fikk æren av å score med flagget på brystet. Scoringen kom etter vedvarende norsk press, da Spets først fikk sitt skudd reddet av den italienske keeperen. Olimb var først på returen og fant etterhvert Bastiansen som fikk lurt pucken opp i nettaket. Etter en italiensk timeout og en norsk utvisning på Mats Trygg like etterpå, viste italienerne at de ville være med på leken de og. Minuttet ut i det italienske overtallspillet fant nemlig Thomas Larkin landsmann Alexander Egger som styrte inn reduseringen til 4-2.

Mats Trygg stiger frem
Ti minutter ut i siste periode stod Mats Trygg for dagens enkeltmannsprestasjon. Han plukket opp pucken ved eget mål og sammen med Martin Roymark stormet de i angrep. HV71-spilleren gikk imidlertid på egenhånd og plantet pucken utagbart bak Daniel Bellissimo til 5-2 ledelse for Norge. Fem minutter før slutt fortsatte Norge sin hockeydemonstrasjon, da Thoresen plukket opp en retur etter skudd fra Marius Holtet. Den sendte han videre til Per-Åge Skrøder, som fikk æren av å sette inn Norges sjette og siste mål for dagen.

Banens gigant var ikke så optatt av eget spill etter kampen, men røpet likevel hemmeligheten bak dagens suksess.

– Jeg havner ikke så ofte i scoringssituasjoner, og det er langt ifra hver dag jeg scorer to mål. Men i dag lukket jeg bare øynene og skjøt,, sier Trygg til TV2.no