Oslo Grand Prix
Oslo Grand Prix

Viking Frecel-treneren avfeier Langlis skepsis: - Jeg er overhodet ikke redd

Kastes til ulvene i Oslo Grand Prix på lørdag.

Se Oslo Grand Prix på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag og søndag

Trav på TV 2: Sport og Spill fra Bjerke klokken 14.00 på TV2 | V75 lørdag TV2 Zebra klokka 16.30 | V75 søndag TV2 Zebra klokka 16.30

I helgen fikk travekspertene åndenød i studio da Davy Wathne røpet at Viking Frecel skulle starte i søndagens TV 2-sendte Oslo Grand Prix.

Som tiende og siste hest valgte Bjerke å innlemme Norges beste 4-åring i startlisten. Der møter utfordreren en realt ulveflokk bestående av noen av verdens beste hester.

– Jeg er sjokkert. Jeg kunne ikke ha drømt om at de hadde tenkt å starte Viking Frecel her. Hvis den vinner, er seieren det største som har skjedd norsk travsport noensinne, sa TV 2-ekspert Anders Mikkelborg på direkten.

– For meg - i det løpet - er Viking Frecel totalt sjanseløs til å vinne, men som en attraksjon er det sportslig interessant å se den sammen med Europas beste hester, istemte TV 2s Morten Langli.

614906

For flere travnyheter og tips, se Sport og Spill

Svarte umiddelbart ja
Det er den meritterte treneren Jan Kristian Waaler som har Viking Frecel i stallen. Men på tross av at 4-åringen kun har startet elleve ganger så langt i karrieren, og møter blant andre den norske supertraveren Yarrah Boko, er han ikke redd for at oppgaven skal gi hesten en knekk.

– Jeg svarte umiddelbart ja. Jeg er overhodet ikke redd for en psykisk knekk på den hesten. Du kan ikke gardere deg 100 prosent mot sykdom og skader uansett hva du gjør, sier Jan Kristian Waaler til TV 2.

Regnet som ett av de største travtalentene
4-åringen Viking Frecel er regnet som et av de største talentene i norsk travsport og er spådd en stor karrière. Under søndagens Oslo Grand Prix har den fått 7. spor, i et felt bestående av noen av verdens beste hester. Og nettopp at den blir matchet i et så tøft felt har skapt reaksjoner også utover Norge.

«Hoppas han inte blir knäckt. Hvilket slöseri», skriver Jessica Almenäs, programleder for trav på TV4 i Sverige.

For flere travnyheter og tips, se Sport og Spill