Vinner Harstad mot Rosenborg i cupens andre runde får Tore Jakobsen (innfelt) disponere denne bilen så lenge han er trener i klubben.  (Foto: Privat/anb.no)
Vinner Harstad mot Rosenborg i cupens andre runde får Tore Jakobsen (innfelt) disponere denne bilen så lenge han er trener i klubben. (Foto: Privat/anb.no)

Slå Rosenborg - få en bil!

Mye står på spill for Harstad-trener Tore Jakobsen.

Til daglig holder Harstad fotballklubb til i 3. divisjon, men på onsdag venter Rosenborg på motsatt banehalvdel.

– Det blir en morsom opplevelse for oss, sier Tore Jakobsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frister med sportsbil

Skulle Jakobsens mannskap gjøre det umulige mulig på onsdag, venter en gulrot i hundretusenkroners-klassen.

Jim Madsen, daglig leder i Biltrend Harstad, har nemlig lovt at treneren skal få disponere en Hyundai Genesis til en verdi av 600.000 kroner så lenge han er trener i klubben. Stuntet så, ifølge Madsen, dagens lys under et planleggingsmøte før cupkampen.

– I og med at Biltrend Harstad er kampsponsor, var jeg med på planleggingsmøtet. Da sa jeg til Tore: «Tore, vet du hva? Hvis dere slår Rosenborg skal du få disponere en bil så lenge du er trener i Harstad», forklarer Jim Madsen til ANB.

Del med Facebook-vennene dine

Og det er ikke hvilken som helst bil.

– Verdien på bilen er 600.000 kroner, og det finnes bare to utgaver i Norge. Så det er en meget eksklusiv bil, sier Madsen.

Sier ikke nei takk

Selv tar Jakobsen det hele med knusende ro. Treneren hevder han først og fremst har fokus på kampen.

– Folk sier at Harstad vinner én av hundre kamper mot Rosenborg. Jeg tror vi vinner én av femti, og jeg har tro på at onsdag kan være den ene kampen, sier Harstad-treneren, som har følgende å si om bilstuntet:

– Det var jo et veddemål som ble dratt i gang før helga. Jeg må jo si det er veldig sprekt av bilforhandleren (Jim Madsen, red. anm.).

LES OGSÅ: Brann neste for Florø

– Og hva synes du om bilen?

– Den ser jo veldig fin ut. Så jeg kommer ikke til å si nei takk, sier en lattermild Jakobsen.

Håper på 3.000

I Harstad forbereder klubben seg på cupfest. Ifølge Jakobsen har de et håp om 3.000 tilskuere, men hevder at alt over 1.500 vil være en bonus.

Treneren håper å gi Rosenborg kamp til døra, men endrer ikke nevneverdig på taktikken før oppgjøret.

– Noen forhåndsregler vil vi selvfølgelig ta, men vi skal forsøke å spille vårt spill på en best mulig måte, avslutter Tore Jakobsen, som om få dager kan bli sett i susende gjennom Harstad sentrum i en hvit sportsbil.

Toppet RBK

Ikke siden 2008 har Harstad hatt besøk fra den øverste divisjonen. Den gangen endte det med 1-6-tap for Lyn, men harstadværingene holdt lenge følge, og det var ikke før i det 52. minutt Lyn gikk opp til 2-1.

Rosenborg reiser til Harstad med tilnærmet toppet tropp, og melder på sine nettsider at følgende 11 skal sørge for at bilen blir værende hos bilselgeren:

Daniel Örlund – Peter Ankersen, Stefan Strandberg, Simen Wangberg, Per Verner Rønning – Borek Dockal, Ole Selnæs, Mohammed Awal-Issah, Jonas Svensson – Fredrik Midtsjø – Steffen Iversen. Jim Larsen og Rade Prica sitter på benken.

Du kan lese mer om bil og trafikk på siste.no - her:

Les hvorfor denne mannen tatoverte MINI på sine edlere deler...