terror-ons-obd6 - Gjennomgår drapene ved Bolsjevika

Torjus Jakobsen Blattmann (17) og Ingrid Berg Heggelund (18) var to av fem ofre som ble skutt av Anders Behring Breivik i området ved Bolsjevika på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torjus Jakobsen Blattmann fra Kristiansand satt i styret i Kristiansand AUF. Han var sønn av tidligere politisk rådgiver Trond Blattmann, som er leder for Støttegruppen etter 22. juli.

Torjus befant seg i området mellom Stoltenberget og Bolsjevika, og ble skutt én gang med pistol eller rifle i hodet. Han døde øyeblikkelig av skuddskadene i hodet.

I retten onsdag var 17-åringens foreldre, lillesøster, farmor og tante til stede. Familien beskriver Torjus som en omsorgsfull, familiekjær, omtenksom og glad gutt, som gledet seg over livet og så fram til å bli 18 år.

Han spilte gitar og var veldig interessert i musikk. Torjus skulle ha spilt på scenen på Utøya lørdag kveld, dagen etter 22. juli, opplyste hans bistandsadvokat Ivar Sveen. 17-åringen hadde videre planer om å bli barne- og ungdomsarbeider.

Ingrid Berg Heggelund fra Ås befant seg også i området mellom Stoltenberget og Bolsjevika. Hun ble skutt tre ganger med pistol og/eller rifle og døde av skuddskader i halsen/hodet og buken/brystet.

Ingrid ble uteksaminert fra Ås videregående skole våren 2011. Hun hadde planer om å studere administrasjon og ledelse, og var blitt tatt opp som student ved Universitetet i Oslo. Det var andre gang hun var på Utøya, og turen ble regnet som det store feriehøydepunktet sommeren i fjor.

Ingrid etterlater seg mor, far, to små søstre og mange gode venner, opplyste bistandsadvokat Endre Refstad i retten. Hun blir beskrevet som raus, snill og omtenksom. Hun var svært engasjert, spesielt i antirasistisk arbeid, og hun hadde arbeidet på asylmottaket i Ås. 18-åringen var videre kjent for å ha en sterk rettferdighetssans, og hun reagerte på urett. (©NTB)