terror-ons-obd5 - De tre ved Stoltenberget døde umiddelbart

Alle de tre ungdommene som ble skutt ved Stoltenberget på Utøya, ble påført skader som gjorde at de umiddelbart mistet bevisstheten og døde raskt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Even Flugstad Malmedal (18) fra Gjøvik var en av dem som ble drept ved odden med navnet Stoltenberget, som ligger på øyas nordpiss. Han hadde én skuddskade, i hodet. Den har medført umiddelbar bevisstløshet og snarlig død, opplyste rettsmedisiner Per Hoff-Olsen.

I minnetalen fra familien sa bistandsadvokat Hanne Lilleby at en stor ressurs er gått tapt ved 18-åringens død.

Samme sted ble også Syvert Knudsen (17) fra Lyngdal drept. Han hadde tre skuddskader, to av dem i hodet. 17-åringen var sekretær i Mandal AUF og initiativtaker til Lyngdal AUF. Han beskrives som en gutt som alltid var glad, og som laget egen musikk. Syvert Knudsen var interessert i politikk og ville være med på å forandre samfunnet, sa bistandsadvokat Andreas Bjørn Salvesen i minneordet fra familien.

Ved Stoltenberget ble også Synne Røyneland (18) fra Oslo drept. Hun hadde tre skuddskader, alle i hodet.

Røyneland var fersk medlem i AUF. Selv om hun bare ble 18 år, satte hun dype spor, fortalte bistandsadvokat Christian Lundin i minnetalen fra familien. Hun beskrives som en kunstnersjel med underfundig humor. 18-åringen skrev en blogg, der hun tok opp temaer som kropp, selvbilde og kvinnesyn, en blogg som fortsatt leses av mange. (©NTB)