velten (Foto: TV 2)
velten (Foto: TV 2)

Kaosspurter Ferrari kryper til korset: – Skal si unnskyld til Cavendish

Italieneren skal be om tilgivelse foran tv-kameraene.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo

Mark Cavendish og Giro d'Italia-leder Taylor Phinney var blant rytterne som røk i bakken etter kaosvelten på mandagens etappe.

Årsaken var slurvete kjøring av italienske Roberto Ferrari, som plutselig endret spor og meide ned Cavendish og flere andre.

Etter etappen tok ikke Androni Giocattoli-Venezuela-rytteren selvkritikk for manøveren overfor det italienske pressekorpset, og presterte å si «Jeg bryr meg ikke om hva som skjer bak meg».

Se den kaotiske spurten i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

– Offentlig unnskyldning
Nå har Ferrari valgt å krype til korset.

En pressemelding fra Androni Giocattoli-Venezuela-laget slår fast at italieneren skal be om tilgivelse.

Cav (Foto: Twitter)
Cav (Foto: Twitter)

– Etter at han har kommet seg etter den nervøse spenningen etter etappen, har Roberto Ferrari uttrykt ønske om å be om offentlig unnskyldning overfor Mark Cavendish og de andre ryttere som var involvert i velten, melder laget.

Det påpekes også at «Ferrari ikke kjente til omfanget av velten da han uttalte seg til pressen», og at «han innså at det var hans egen feil da han så tv-bildene».

Det er usikkert om Ferrari vil be om unnskyldning før onsdagens eller torsdagens etappe. Men ettersom onsdagens etappe er en lagtempo, er det mest sannsynlig at den først kommer før torsdagens etappe, skriver Velo Nation.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Sendte melding til Arvesen
Ifølge Sky-trener Kurt Asle Arvesen har Ferrari allerede bedt om unnskyldning via tekstmelding.

– Etterpå sendte han meg en tekstmelding der han unnskyldte seg overfor laget og spesielt Cavendish. Han hadde da sett spurten på video, og han la seg helt flat og var skikkelig ydmyk. Denne meldingen videresendte jeg til Cavendish, forteller han til procycling.no.

Arvesen er tidligere treningskamerat med Ferrari.

Mens Ferrari selv ikke kom med noen umiddelbar unnskyldning, la hans lagmanager, Gianni Savio, seg langflat etter etappen.

– Vi er veldig lei oss for det som skjedde og ønsker å be om unnskyldning overfor Mark Cavendish, på vegne av Roberto Ferrari og hele laget. Det var overhodet ingen bevisst handling. Roberto så hjulet til Farrar og prøvde å følge han. Samtidig innså han ikke at Mark Cavendish var like bak ham, sier han til Rai Sport.

Hold deg oppdatert: Sjekk alle Giro-resultatene her

Fikk knallhard kritikk
Ferrari gikk gjennomgå på Twitter av både sykkelfans og kollegaer etter velten. Cavendish' lagkompis, Geraint Thomas, var blant dem som raste.

– Du kan bli suspendert for en tofotstakling i fotball. Kast Ferrari ut av Giroen for å ha sendt ti mann i bakken i 60 km/t, skrev han.

Cavendish var heller ikke nådig.

– Ouch! Det er ikke kjekt krasje i 75 km/t. Det er heller ikke kjekt å se Roberto Ferraris manøver. Han bør skamme seg over å ha felt den rosa-trøyen, den røde trøyen og verdensmestertrøyen, twitret han.

Og fortsatte:

– Roberto Ferrari har visst sagt til reportere at han ikke så hva som skjedde og at han ikke bryr seg. Skal laget hans eller UCI gjøre det riktige? Andre ryttere, inkludert meg selv, har blitt sendt hjem for mindre.

Ferrari ble ilagt 1600 kroner i bot og degradert til sisteplass av de som kom i mål med hovedfeltet. Juryen godtok ikke Ferraris forklaring om at han ble presset ut av en annen rytter.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France