Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Jacobsen på kontinentalcuplaget i hopp

– Dette er det beste for at Anders igjen skal bli best i verden.

Anders Jacobsen fikk ikke plass på verdenscuplaget, men Ringkollen-hopperen blir den store profilen på COC-laget kommende sesong.

Les også: Jacobsen: – Jeg skal bevise at jeg burde ha blitt tatt ut

Jacobsen gjør comeback etter en pause fra skihoppingen. Målet er å ta seg inn på verdenscuplaget. Sammen med Jacobsen er Wegard Swensen (Asker), Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer), Robert Johansson (Søre Ål), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Atle Pedersen Rønsen (Eidsvoll) og Johan Martin Brandt (Steinkjer) også tatt ut.

– Jeg kommer til å få et kjempebra treningstilbud, og opplegget ser veldig bra ut. Det første delmålet blir å kvalifisere meg for sommer Grand Prix-rennene. Dette kan jeg blant annet klare ved god hopping i sommerhoppuken i juni, og gjennom COC-rennene i forkant av årets sommer Grand Prix, sier Jacobsen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det har vært diskusjoner om Jacobsen skulle gå rett inn på verdenscuplaget.

– Det er mange som mener at han burde vært på A-laget. Etter grundige vurderinger mener vi at han hører hjemme på COC-laget, og at dette er det beste for at Anders igjen skal bli best i verden, sier Clas Brede Bråthen.

Kontinentalcuplaget kan regne med 55-60 samlingsdøgn. Det er litt færre enn A-laget.

– Vi så sist sesong at både tre- og fire utøvere på kontinentalcuplaget hoppet verdenscup. Målet til vinteren er å tette gapet mellom verdens beste skihopper i Anders Bardal til de andre utøverne. De som er uttatt på landslag kommer til og bi prioritert til sommerens internasjonale renn, men vi kommer til å ta ut de beste hopperne til renn i verdenscupen til vinteren, sier Bråthen. (©NTB)