Kineserne har gjort flere endringer i designet   og helt klart hentet inspirasjon fra flere premium merker når de har gjort 9 5 kinesisk.
Kineserne har gjort flere endringer i designet og helt klart hentet inspirasjon fra flere premium merker når de har gjort 9 5 kinesisk.

C70G: Denne bilen har du sett før

Men det er ikke så rart om du ikke kjenner den igjen ...

Det spøker sterkt for Saabs videre eksistens, men noen av bilmodellene kommer i alle fall til å leve videre.

Dette er et eksempel på det, Beijing Autos (BAIC) C70G – en bil som er basert på forrige generasjon Saab 9–5.

I salg i år

Kineserne kjøpte teknologien og rettighetene til å bygge bilen tilbake i 2009. Siden har de jobbet med design og øvrige modifikasjoner, og nylig viste de bilen for første gang under bilutstillingen i Beijing.

Del med Facebook-vennene dine

BAIC bekrefter nå at den kommer i salg allerede mot slutten av 2012. Og de gir seg ikke med det: Den statseide produsenten skal være i gang med å utvikle en hel serie modeller, basert på 9-5-plattformen.

Slik ser resultatet ut når Saab 9-5 blir
Slik ser resultatet ut når Saab 9-5 blir

Alt om Saab på broom.no – klikk her:

Prisgunstige

I Kina skal disse hovedsakelig konkurrere mot andre modeller som er skreddersydd for det kinesiske markedet. Det betyr i praksis biler som kanskje ikke har siste nytt av teknologi, men som er slitesterke og ikke minst prisgunstige.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye eget og nytt BAIC tilfører bilene. Saab 9–5 debuterte allerede i 1998 og var frakjørt av konkurrentene mot slutten av livsløpet.

De første skissene: Her kommer Kina-Saaben

Eksport?

Men kvaliteter som sikkerhet og komfort gjør at den fortsatt bør kunne hevde seg bra i det kinesiske markedet.

Det er ikke kjent om BAIC planlegger eksport eller om den tidligere Saab-eieren GM sikret seg mot at de får lov til å gjøre det. I første omgang kommer bilen med 2-liters bensinmotor med turbo, en elektrisk utgave er også på gang.

Slik så originalen ut - Saab 9-5 sedan.
Slik så originalen ut - Saab 9-5 sedan.

Gammel-Saaben: Les testen av 9–5 SportCombi her: