Trond Giske og Anniken Huitfeldt (Foto: SCANPIX)
Trond Giske og Anniken Huitfeldt (Foto: SCANPIX)

Ap-statsråder doblet støtte til eget arkiv

Under ledelse av Trond Giske og Anniken Huitfeldt har Kulturdepartementet doblet pengestøtten til Arbeiderbevegelsens arkiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg fikk arkivet, som er eid av Arbeiderpartiet og LO vel 100.000 kroner av Kulturdepartementet for å feire jubileum i 2008.

Før Trond Giske (Ap) overtok som kulturminister etter Valgerd Svarstad Haugland (KrF) lå den årlige støtten på 3,6 millioner kroner. I 2012 er beløpet på 6,8 millioner kroner, skriver VG.

I tillegg til Arbeiderpartiet leverer også de andre partiene på venstresiden historisk materiale til Arbeiderbevegelsens arkiv, mens de andre partiene leverer sitt materiale til Riksarkivet.

Stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke (KrF) mener kulturminister Anniken Huitfeldt er i grenseland for å være inhabil når hun soms entralstyremedlem i Arbeiderpartiet er eier av Arbeiderbevegelsens arkiv.

LES OGSÅ: Neppe mistillitsforslag mot Støre

– Hun bør ha en veldig god forklaring på hvorfor Arbeiderbevegelsens arkiv har hatt en så sterk vekst i bevilgningene i forhold til andre arkiver, sier Håbrekke til avisen.

Kulturdepartementet viser til at den samlede økningen til Arbeiderbevegelsens arkiv siden 2005 ligger noe labvere enn økningen i kulturbudsjettet.

Les flere artikler om habilitet på politisk.no

Se intervju med Anniken Huitfeldt. (Reporter: Geir Solaas Moen):

614861