Martin Brodeur (Foto: Matt Slocum/Ap)
Martin Brodeur (Foto: Matt Slocum/Ap)

Superkeeperen ordnet ny NHL-semifinale - ni år etter forrige gang

Martin Brodeur ga New Jersey Devils Stanley Cup-avansement i 2003. I natt gjorde han det igjen.

Anført av keeperen Martin Brodeur er New Jersey Devils i NHL-semifinale for første gang siden 2003. Med 3-1-seier natt til onsdag vant Devils 4-1 i kamper mot Philadelphia Flyers.

Brodeur vartet opp med 27 redninger. Han var sentral også i 2003. Den gangen tok Devils sin hittil siste Stanley Cup-triumf. Bare 11 mål orket Flyers i løpet av fem kamper mot Devils. Det forteller mye om den defensive tryggheten hos New Jersey.

Les også: Her snur Rangers til dramatisk overtidsseier

– Brodeur spilte stort også i kveld. Når vi roter, er han alltid klar til å redde oss. Vi må også gi mye av æren til våre forsvarsspillere, sa Devils' Zach Parise.

For fjerde kamp på rad tok Philadelphia ledelsen bare for å rote den vekk. Maxime Talbot ga Flyers ledelsen i åpningsperioden, men Bryce Salvador og David Clarkson snudde kampen i midtperioden. Ilja Kovaltsjuk satte inn kveldens siste mål. I conferencefinalen skal laget møte enten New York Rangers eller Washington Capitals.

– Vi får se hvem som vinner den (duellen), men jeg klarer knapt vente på å komme i gang med conferencefinalen, sa Kovaltsjuk.

Les også: Kings til første Stanley Cup-semifinale siden Gretzkys tid

Philadelphia skapte noen brukbare muligheter til å komme tilbake i kampen, men uten sin beste målscorer, den utestengte Claude Giroux så ble det tungt.

Det er tredje gang New Jersey slår Philadelphia. Etter triumfene i 1995 og 2000 gikk Devils hele veien og vant NHL-sluttspillet.

Status Stanley Cup-kvartfinalene:

Avgjort:
Los Angeles King-St Luis Blues 4-0
Nashville Predators-Phoenix Coyotes 1-4
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 4-1

Kamper gjenstår:
Washington Capitals-New York Rangers 2-3

Martin Brodeur (Foto: Matt Slocum/Ap)
Martin Brodeur (Foto: Matt Slocum/Ap)

(©TV 2 Sporten/NTB)