sosrasisme-medlemsrot - SOS Rasisme-ledere i nytt medlemsrot

Personer som sto oppført på Revolusjonær Kommunistisk Ungdoms medlemsliste, har nektet for at de faktisk var medlemmer. RKUs ledere var på det tidspunktet under gransking for medlemsjuks i SOS Rasisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RKU er kommunistpartiet Tjen Folkets ungdomsgruppe. Tjen Folket-medlemmer har i mange år dominert ledelsen i SOS Rasisme. SOS Rasisme er under etterforskning for bedrageri og medlemsjuks. Politiet mener dette kan ha foregått over sju år.

SOS Rasismes nestleder Kenneth Fuglemsmo er leder i RKU. I 2010 fikk RKU 146.000 kroner fra staten, basert på en medlemsliste på 359 personer under 26 år.

Det statlige Fordelingsutvalget gjennomførte i fjor kontroll av et tilfeldig utvalg fra RKUs medlemsregister. Over halvparten av de som svarte oppga at de aldri har vært medlemmer av RKU, skriver Dagbladet.

– Undersøkelsen har gitt et skjevt bilde, og metoden er svak. Det stinker antikommunisme og politisk agenda, sa Fuglemsmo i fjor.

Men i et brev til RKU varsler nå Fordelingsutvalget at staten vurderer å trekke tilbake støtten på 146.000 kroner. Utvalget ber videre RKU om å komme med en uttalelse.

– RKU har dokumentasjon på alle medlemmer i 2009. Det er ikke noe saklig grunnlag for å kreve statlig støtte tilbakebetalt. Departementet, som tidligere var ledet av Audun Lysbakken, driver undertrykking av systemkritiske RKU. Vi behandles dårlig av departementet, og av Dagbladet, fordi vi er kommunister, sier nestleder Mehrnaz Bamdadsoofi. (©NTB)