turkiet
turkiet

Støttet rasismeoffer ved å dra svarte søppelsekker over hodet

... men rasismeutsatte Didier Zokora svarte for seg selv – med et realt ballespark.

I april røk Fenerbaches Emre Belozoglu og Trabzonspors Didier Zokora i tottene på hverandre.

På pressekonferansen etter kampen sa Zokora at han hadde blitt utsatt for rasisme fra den tidligere Newcastle-stjernen Emre.

– Emre og jeg hadde en liten diskusjon under kampen. Jeg beklager å måtte si dette, men han fornærmet meg ved å kalle meg en nigger. Det som gjør meg mest opprørt er hvor skammelig det er at det kommer fra en spiller, som har afrikanske lagkamerater som Sow og Yobo, sa Zokora den gang.

Les mer: Tidligere Newcastle-spiller saksøkt for rasisme

Nå har lagene møtte hverandre igjen, og denne gangen sto Zokora for en aldri så liten hevnaksjon.

Og det ble smertefullt for Emre, for Zokoras «hevn» var et saftig ballespark i kampens hete. Mens Emre ble «straffet» med bjelleklang, så fikk Zokora et gult kort for ballesparket.

Se «hevnen» nederst i artikkelen!

tyrk
tyrk
Men det var ikke bare Zokora som kom med en klar melding til Emre. På tribunen viste Trabzonspor-fansen støtte til sin spiller på meget bisart vis.

Med svarte søppelposer over hodet og plakater med påskriften «vi er alle Zokora» viste fansen hvordan de støtter opp om sine helter i Tyrkia.

Kanskje kan vi si at det er tanken som teller, men Trabzonspor-fansens støtteerklæring var muligens av det litt klumsete slaget.

Og selvsagt måtte en Fenerbache-supporter ta Emre i forsvar på lignende vis.

«Vi er alle Emre» sto det på plakaten en fan holdt opp da han postet bilde av seg selv på twitter. Og ja, han hadde «selvsagt» en hvit søppelpose over hodet på bildet.

Se Zokoras ballespark her:

AAQQ3BqI1sY