dk-spionsak-retten - Professor for retten i dansk spionsak

Den finske professoren Timo Kivimäki er stilt for retten i Danmark, tiltalt for spionasje til fordel for Russland. Kivimäki, som arbeider ved universitetet i København, sier seg ikke skyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettsmøtet ved en domstol i bydelen Glostrup vest i den danske hovedstaden ble holdt bak lukkede dører. Men før han gikk inn til møtet tirsdag morgen, gjorde Kivimäki det klart at han nekter straffskyld.

– Jeg beklager at det skal være så mye hemmelighetskremmeri rundt saken. Jeg ville helst at det hele skulle være så åpent som mulig, sa professoren, som er tiltalt for å ha overlevert hemmeligstemplede dokumenter til den russiske ambassaden i København.

Kivimäki er tiltalt etter paragraf 108 i den danske straffeloven, som ofte kalles den milde spionparagrafen. Likevel knytter det seg stor interesse til rettssaken, som omhandler den første store spionasjeaffæren i Danmark på mange år.

Tirsdagen gikk med til forberedelser til hovedforhandlingene i saken, som etter planen skal begynne 8. juli. Forsvareren Anders Németh lover fortsatt kamp for at disse forhandlingene skal gå for åpne dører, noe han mener er prinsipielt viktig. (©NTB)