FORLATER LILLE: Eden Hazard. (Foto: DENIS CHARLET/Afp)
FORLATER LILLE: Eden Hazard. (Foto: DENIS CHARLET/Afp)

Hazard forlater Lille: – Som da Ronaldo forlot United

Den ettertraktede belgiske midtbanestjernen Eden Hazard bekrefter at han spiller i engelsk fotball kommende sesong.

VIDEO: Se Eden Hazard herje for Lille i videovinduet øverst!

– Jeg har allerede sagt at mitt ønske er å gå til Premier League. Jeg kommer til å bære en blå trøye neste sesong. Det er helt sikkert, sier 21 år gamle Hazard til Canal+.

LES OGSÅ: Her ser du hvorfor storklubbene ligger langflate etter Eden Hazard
LES OGSÅ: – Barcelona vil ha Eden Hazard

Han bekrefter samtidig at han forlater franske Lille etter sesongen.

– Han har faktisk litt den samme hurtigheten med ballen i beina som Lionel Messi, men Messi har ballen mer limt til føttene. Og Hazard er ikke en like vass målscorer som Messi

Tronskifte for City?
Trolig er den nye klubben Manchester City eller Chelsea. Manchester United er også blitt koblet til Hazard.

TV 2 Sportens Premier League-kommentator Kasper Wikestad beskriver Eden Hazard som «Europas mest ettetraktede spiller».

– Blir det Chelsea for Hazard så viser de jo enorme muskler på overgangsmarkedet. Det er samtidig et veldig godt signal med tanke på fornyelsesprosessen de er inne i og et sterkt signal til supporterne om at de vil være med å kjempe om de beste spillerne, sier Wikestad.

– Og om det blir Manchester City så kan det på mange måter være starten på et tronskifte. For noen år siden ville det vært utenkelig at City skulle snyte Manchester United for de beste spillerne. Men slike spillere vil dra dit de får best betalt og har størst sjanse for troféer, poengterer Wikestad.

Pål Thomas Clay har kommentert kampene fra Ligue 1 for Viasat Fotball siden 2009 og har fulgt karrieren til Hazard svært nøye.

LES OGSÅ:– Dette er de mest ettertraktede spillerne i europeisk fotball

TIL PREMIER LEAGUE: Eden Hazard. (Foto: DENIS CHARLET/Afp)
TIL PREMIER LEAGUE: Eden Hazard. (Foto: DENIS CHARLET/Afp)

– Minner litt om Messi
Han er ikke overrasket over at teknikeren nå blir solgt.

– Men først må jeg si at Hazard har vært en veldig lojal spiller for Lille. Han har alltid skrevet under på ny kontrakt slik at klubben skulle få igjen penger for ham. Det vitner om en god personlighet, sier Clay til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Han ble vel kåret til årets unge spiller i både 2008 og 2009 og årets spiller i fransk fotball i 2011 som den yngste spilleren noensinne - og er den største profilen i Ligue 1.

– Hvordan vil du beskrive Hazard som spiller?

– Hazard har fantastiske evner til å løpe fort med ball og gjør uforutsigbare ting på banen. Han kan finte begge veier og er vanskelig for motstanderne å lese. Dessuten er han relativt sterk i kroppen, selv om han ikke er veldig høy. Det er en sterk spiller som garantert kommer til å lykkes i en liga som Premier League. Den klubben som får kloa i ham får seg en virkelig god spiller, svarer kommentatoren.

– Hvilke spillere kan du sammenligne ham med?

– Eden har faktisk litt den samme hurtigheten med ballen i beina som Lionel Messi, men Messi har ballen mer limt til føttene. Og Hazard er ikke en like vass målscorer som Messi, selv om han vel denne sesongen har scoret 17 mål i Ligue 1, poengterer Clay.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

FORLATER LILLE: Eden Hazard. (Foto: PHILIPPE HUGUEN/Afp)
FORLATER LILLE: Eden Hazard. (Foto: PHILIPPE HUGUEN/Afp)

– Det blir nesten som da Manchester United solgte Cristiano Ronaldo i sin tid

– En helt spesiell spiller
Eksperten på fransk fotball skjønte raskt at Hazard var en helt spesiell spiller.

– Ligaen i Frankrike regnes vel som den femte beste i Europa og Hazard har dominert i seriefotballen siden han var 17 år. Det var faktisk overraskende at han ikke ble solgt i fjor sommer - og at Lille har maktet å beholde ham så lenge, sier Clay.

– Jeg husker da jeg kommenterte en kamp med Hazard i 2009 så skjønte jeg med en gang at her hadde Lille en helt spesiell spiller. Jeg skjønte faktisk ikke hva en så vanvittig god spiller gjorde i en såpass anonym klubb som Lille, konstaterer han.

– Hvor tror du Hazard nå ender opp?

– Han ble sett på tribunen på Etihad da Manchester-lagene spilte seriefinalen 30. april. Jeg tror faktisk at Chelsea trenger ham mest med tanke på det generasjonsskiftet de må gjennom, men skal jeg komme med et tips så tror jeg det blir Manchester City nå, svarer han.

– Som da United mistet Ronaldo
Clay påpeker samtidig at Eden Hazard ikke akkurat blir en billig spiller å sikre seg.

– Jeg mener å ha lest at han har en utkjøpsklausul på 40 millioner euro - men hvis det blir budkamp kan prisen bli virkelig høy, sier Clay – som mener Hazard blir et stort savn for alle som liker fransk fotball.

– Fransk fotball blir en attraksjon fattigere uten Hazard. Det blir nesten som da Manchester United solgte Cristiano Ronaldo i sin tid, mener Viasat-kommentatoren.

Hvor tror du Hazard ender opp? Ta debatten i kommentarfeltet under!