Lizzie Watkins
Lizzie Watkins

Australia i sorg – stjerneskuddet Lizzie (24) døde av ball i hodet

Søsteren stormet til, men spillerens liv sto ikke til å redde.

Australia er i sorg etter at den kjente landhockeyprofilen Elizabeth Watkins (24) døde av skadene hun pådro seg i spill for laget North Coast Raiders i byen Perth søndag 12.30 lokal tid.

Lizzie, som vennene kalte henne, falt på tragisk vis om og døde seinere av skadene forårsaket av at kampballen på ulykksalig vis traff køllen hennes, før den skiftet retning og fortsatte rett i hodet, skriver theaustralian.com.

– Dette var ikke noen bakgårdskamp. Hun var en av verdens beste spillere i sin idrett og deltok i en stor kamp, sier lagtrener Colin Brandis til Syndey Morning Herald.

Uforståelig dødsfall
Slike hendelser er ifølge avisen særdeles vanlige i sporten, og inntreffer opptil flere hundre ganger i en normal kamp.

Likevel ble 24-åringen umiddelbart slått bevisstløs, og gjentatte forsøk på å få vekket henne ble foretatt før ambulansen ankom.

Vi har mistet en klippe

Døde på vei til sykehus
Watkins pustet da hun ble fraktet bort, men døde på veien til det lokale sykehuset. Lizzie lagkamerat og søster, Catherine Carrol, skal ha vært den første som kom stormende til for å hjelpe.

Det australske landhockeyforbundet har igangsatt etterforskning av ulykken. Foreløpig vites det lite om hvordan spilleren kunne falle om og dø som er resultat av hendelsen.

«På vegne av hele hockeysamfunnet ønsker jeg å uttrykke vår støtte og sympatier til Watkins-familien i en tragisk tid. Våre tanker går ut til alle de involverte i North Coast Raiders hockeyklubb,» sier Hockey Australias leder Mark Anderson i en uttalelse.

Laget Watkins spilte for la kort tid etter ulykken ut følgende på sin egen Facebook-side: «Raiders har mistet en klippe. Lizzie Watkins spilte sporten hun elsket og iførte seg Raiders' farger med stolthet. Hun vil bli dypt savnet. R.I.P., Lizzie».

Watkins var student ved Murdoch-universitetet i Perth. Laget hedret avøde Watkins med svarte sørgebånd i mandagens første kamp etter dødsfallet.