Toyota Yaris Hybrid er noe av det snilleste du kan kjøpe   både mot miljøet og lommeboken.
Toyota Yaris Hybrid er noe av det snilleste du kan kjøpe både mot miljøet og lommeboken.

Toyota Yaris Hybrid: Miljøvinner - og prisbombe

Første hybrid-småbil blir tøff for konkurrentene.

Lenge var Prius enerådende som Toyotas hybridmodell. Men nå ruller de ut denne teknologien i flere modeller - sist ute er småbilen Yaris som virkelig blir en sparebøsse.

Snittforbruket er oppgitt til 0,35 liter/mil, Co2-utslippet er på imponerende 79 gram/km. I tillegg er lav vekt med på å gjøre bilen svært avgiftsgunstig. Rimeligste Yaris Hybrid starter dermed på 190.400 kroner, utstyr som automatgir og automatisk klimaanlegg er standard. Forhåndssalget er i gang og bilen lanseres for fullt i august.

Del med Facebook-vennene dine

Batteri under baksetet

Yaris Hybrid benytter en forminsket utgave av Toyotas hybridteknologi. Bensinmotoren på 1,5 liter og komponentene som elmotor og batteri er gjort mer kompakt og veier 42 kilo mindre enn i storebror Auris Hybrid. Yaris Hybrid yter maksimalt 100 hestekrefter

Batteripakken er plassert under baksetet. Resultatet er at Yaris Hybrid har like mye plass innvendig til passasjerer og bagasje som vanlig Yaris.

Yaris var kandidat til Årets Broom-bil - les mer her:

Blåfargen går igjen også i interiøret på Yaris Hybrid.
Blåfargen går igjen også i interiøret på Yaris Hybrid.

SE OGSÅ: Dette interiøret skal forføre deg

Tre utstyrsgrader

Yaris Hybrid har lavere luftmotstand og en mer aggressiv utforming i fronten. Innvendig får den hybrid-blå finish på dashbordets myke deler og setestoff, samt blå belysning på instrumentpanelet.

Bilen lanseres i tre ulike utstyrsgrader; Sense, Active og Style. Sense kommer standard med blant annet 7 kollisjonsputer, LED-kjørelys og automatisk klimaanlegg.

Active får i tillegg blant annet Toyota Touch Multimediaplattform, Smart Start, lakkerte speil og dørhåndtak, krom dekor på bakluke og LED-baklykter. Active-grad kan også fås i en påkostet utgave med fartsholder, tåkelys, elektriske vinduer bak og aluminiumsfelger.

LES OGSÅ: Denne blir både råere og snillere - på én gang

Makspris: 220.200 kroner

Toppmodellen Style får utstyr som delskinn-seter med blå sømmer, fartsholder, autolys, regnsensor og 16-tommers alufelger. Style kan også utstyres med Panorama glasstak

Rimeligste Yaris Hybrid får du altså fra 190.400 kroner. Toppmodellen Style med glasstak er dyreste utgave, den kommer på 220.200 kroner.

Se alle bildene av Yaris Hybrid - klikk i galleriet under:

LES OGSÅ: Dette er en ulv i Skoda-klær