cavvelt
cavvelt

Kaosspurteren Ferrari tar ikke selvkritikk: – Bryr meg ikke om hva som skjer bak meg

Men sjefen hans legger seg langflat etter massevelten i Giro d'Italia.

Se Giro d'Italia direkte på TV 2/TV 2 Zebra og TV 2 Sumo

Mark Cavendish og Giro d'Italia-leder Taylor Phinney var blant rytterne som røk i bakken etter kaosvelten på mandagens etappe.

Les også: Giro-lederen friskmeldt

Årsaken var slurvete kjøring av italienske Roberto Ferrari, som plutselig endret spor og meide ned Cavendish og flere andre.

Se den kaotiske spurten i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

– Jeg måtte bytte bane
Etter etappen tok ikke Androni Giocattoli-Venezuela-rytteren selvkritikk for manøveren overfor det italienske pressekorpset.

– Jeg kjørte min egen spurt og holdt min bane. Jeg måtte bytte bane ettersom en annen rytter plutselig flyttet seg, og foten min løsnet fra pedalen. Jeg var foran Cavendish, og jeg bryr meg ikke om hva som skjer bak meg, sier han

– Jeg vet heller ikke hvem som var bak meg. Jeg vet at da (Tyler) Farrar gikk, så svingte jeg til høyre og noen kjørte i meg bakfra. Det var plass nok til å komme forbi, og jeg vet ikke hvem som var på hjulet mitt eller hva som skjedde, sier Ferrari.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

– Skal be Cavendish om unnskyldning
Mens italieneren selv ikke kom med noen unnskyldning, la hans lagmanager, Gianni Savio, seg langflat overfor italienske medier.

– Vi er veldig lei oss for det som skjedde og ønsker å be om unnskyldning overfor Mark Cavendish, på vegne av Roberto Ferrari og hele laget. Det var overhodet ingen bevisst handling. Roberto så hjulet til Farrar og prøvde å følge han. Samtidig innså han ikke at Mark Cavendish var like bak ham, sier han til Rai Sport.

Ferrari gikk gjennomgå på Twitter av både sykkelfans og kollegaer etter velten.

Cavendish' lagkompis, Geraint Thomas, var blant dem som raste.

– Du kan bli suspendert for en tofotstakling i fotball. Kast Ferrari ut av Giroen for å ha sendt ti mann i bakken i 60 km/t, skrev han.

Les også: Rytterne hedret avdøde Wouter Weylandt

Straffet med bot og sisteplass
Cavendish var heller ikke nådig.

– Ouch! Det er ikke kjekt krasje i 75 km/t. Det er heller ikke kjekt å se Roberto Ferraris manøver. Han bør skamme seg over å ha felt den rosa-trøyen, den røde trøyen og verdensmestertrøyen, twitret han.

Og fortsatte:

– Roberto Ferrari har visst sagt til reportere at han ikke så hva som skjedde og at han ikke bryr seg. Skal laget hans eller UCI gjøre det riktige? Andre ryttere, inkludert meg selv, har blitt sendt hjem for mindre.

Ferrari ble ilagt 1600 kroner i bot og degradert til sisteplass av de som kom i mål med hovedfeltet. Juryen godtok ikke Ferraris forklaring om at han ble presset ut av en annen rytter.

Hold deg oppdatert: Sjekk alle Giro-resultatene her

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France