Personbilen fikk store materielle skader etter kollisjonen.  (Foto: Tor Aage Hansen /bladet.no ANB)
Personbilen fikk store materielle skader etter kollisjonen. (Foto: Tor Aage Hansen /bladet.no ANB)

Rus-mistenkt brøytebilsjåfør fikk lappen tilbake

Politiet somlet og fremmet ikke krav i tide.

Mandag 19. mars kolliderte en personbil med en brøytebil i Værnestunnelen på E6 under flystripa. Føreren av personbilen ble sendt til St. Olavs Hospital med lettere skader. Det skriver bladet.no

Rutinekontroller etter ulykken avdekket at brøytebilsjåføren kan ha vært ruset. Det skal være funnet spor av både hasj og amfetamin, ifølge politiet.

Les også: Personbil mot brøytebil

Sjåførens førerkort ble beslaglagt på grunn av mistanke om kjøring i ruset tilstand.

Ifølge Adresseavisen bestred vedkommende førerkortbeslaget. Politiet klarte ikke å fremme krav om opprettholdelse av beslaget for tingretten i tide. Brøytebilsjåføren kunne dermed hente førerkortet sitt etter tre uker. Mannen er i dag tilbake i jobb som sjåfør.

– Dette er slett ikke noe vi liker, sier etterforskningsleder Jan Erik Svendsen ved Stjørdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Mistenkt for ruskjøring

Han forteller videre at brøytebilsjåføren vil bli kalt inn til nytt avhør i saken, og at det derfor kan bli aktuelt med et nytt førerkortbeslag i en periode. Det er ikke tatt ut tiltale mot sjåføren, bare en midlertidig siktelse.

Direktør i MA - rusfri trafikk og livsstil, Terje Tørring, retter kritikk mot politiet.

– Politiet har ikke tatt dette alvorlig nok. De burde sørge for å overholde frister. Hvis ikke kan det feste seg en oppfatning om at politiet ikke ser alvorlig på kjøring i ruspåvirket tilstand, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på bladet.no:

Her krasjer bilen som skal være verdens sikreste: