TUIL - Mjøndalen IF 2-0

SOLID TUIL-SEIER PÅ HJEMMEBANE, MJØNDALEN IKKE FUNNET FLYTEN

Som vi skrev i forhåndsomtalen til kampen så mener vi at et fulltallig TUIL er et lag som har mulighet til å slå de fleste lag i Adeccoligaen. Sist et knepent tap mot Glimt borte, nå en solid seier mot et Mjøndalen som satser på å etablere seg på øverste halvdel av tabellen. Kampen var en jevn affære hvor lagene hadde en omgang hver. TUIL klart best i store deler av første omgang, mens Mjøndalen trykket TUIL langt inn på egen halvdel i andre halvdel av kampen.

Mjøndalen startet oppgjøret bra og var godt med de første minuttene. De hadde også kampens første store mulighet Kirkevold. Et feiltreff fra midtbanespiller Karlsen traff Kirkevold som styrte ballen utenfor både målet og en utspilt Sørensen i TUIL-målet. I samme spilleminutt, det 12., fikk hjemmelaget straffe. Det var en omdiskutert situasjon, hvor synder Berntsein hos Mjøndalen bedyret sin uskyld. Dømt er dømt, og Johansen satt straffen knallhard oppe i krysset. Kun fem minutter senere sendte Yndestad en flott langpasning i retning Lysvoll, som også ble felt på straffen, han fant Waage i midten som med et feiltreff økte ledelsen til 2-0. Spillet bølget frem og tilbake, men det var TUIL som var best i de første 45 minuttene og kom til flest sjanser.

Lagene hadde som sagt en omgang hver. Mjøndalen kjøret mye av de siste 45 minuttene og kom til noen gedigne muligheter. Spesielt stor var muligheten Bernstein hadde etter 74 minutter. At ballen spratt litt merkelig er en ting, men da det ikke ble mål på slike sjanser så var det heller ikke dagen til Mjøndalen. Laget trykte på og fikk mange gode muligheter i form av innlegg, frispark og cornere uten at det ble noe tellende resultat ut av det. TUIL hadde også sine muligheter til å punktere kampen helt, men det ble med de to målene fra 1. omgang.

Et lyspunkt for Mjøndalen var at spilleren vi har skrytt mye av til nå uten at han har spilt et eneste minutt fikk sin debut for året. Kortgaard Ingebretsen spilte de siste 45 minuttene og satt sitt preg på bortelaget på en positiv måte. Kanskje med han fra start neste runde så løsner det for årets utgave av Mjøndalen?

Hjemmesidene til TUIL rapporterer om en kamp lik vi har beskrevet. De går også så langt og sier at det ikke ville vært noe å si på om Mjøndalen hadde fått en scoring i oppgjøret. Trener Hansen hos Mjøndalen mente laget spilte en svak 1. omgang, men at det også ble ekstra vanskelig da de fikk en tvilsom straffe mot seg. Han mener videre at laget må finne frem til trykket, spillet og aggressiviteten som preget laget i gode treningskamper i vinter.

TUIL skal neste runde til Sandvika for å møte Bærum. Det er gode muligheter for en sjelden borteseier i dette oppgjøret for TUIL, og hvis så skjer kan man kalle sesongåpningen for mer enn godkjent. Mjøndalen skal ta i mot Hødd som fikk sin kamp utsatt denne helgen. Et Hødd som har sluppet inn mye mål, og som kun står med tre poeng til nå.

KAMPFAKTA: TUIL – Mjøndalen IF 2-0

MÅL: 1-0 Johansen(13), 2-0 Waage(18)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Bertheussen

BORTELAG: Karlsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Sørensen – Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage

INNBYTTER HJEMMELAG: Lidin-Hansen for Johansen(71), Johnsgård for Kjæve(84), Allertsen for Strøm(91)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Forn – Strange, Bernstein, Rønningene, Helton – Ohr, Idris, Karlsen, Sundli – Paul, Kirkvold

INNBYTTER BORTELAG: Kortgaard Ingebretsen for Ohr(46), Stokke for Strange(46), Solberg for Karlsen(71)