Sandefjord Fotball - KIL Toppfotball 1-0

SANDEFJORD MED ÅRETS FØRSTE HJEMMESEIER, KIL MED TO STRAKE TAP

Sandefjord kom fra en relativt svak bortekamp mot Strømmen som endte med ett poeng. KIL var totalt tannløse i Hedmarksderbyet og tapte klart 0-3 for Kamma. Med hele sentrallinjen sin ute med skader, hadde vi på forhånd trodd at et revansjesugent KIL skulle ta med seg poeng fra Sandefjord. Så ble ikke tilfelle. Sandefjord kontrollerte kampen, scoret seiersmålet på langskudd fra over 30 meter og tok en fortjent seier.

Det var en sjansefattig kamp. Kampen bar preg av at det var to godt organiserte lag som møttes og mye av spillet foregikk på midtbanen. På sitt sedvanlige vis tok Sandefjord en del sjanser med ball i det oppbyggende spillet, og det var nære på at også denne gangen motstanderen fikk snappet ballen og skapt mål/målsjanser på grunn av dette. Den første reelle muligheten kom i det 28. minutt, selv om det hadde vært en del tilløp til sjanser og en del dødballer frem til da. Lamøy og Aas hos Sandefjord kombinerte fint på venstrekanten, men i en god skuddposisjon treffer Aas forsvarsspiller Wigum i ryggen. Fem minutter senere er det flotte kombinasjoner av hjemmelaget, nå på høyresiden, som presser bortelaget til å klarere ut i «farlig område». Fra drøye 30 meter klinker Jaiteh til og ballen sniker seg inn i hjørnet hos en litt dekket Deinoff. Omgangen ebbet ut med 1-0 ledelse til hjemmelaget, uten at det skjedde veldig mye interessant det siste snaue kvarteret av omgangen.

Allerede etter tre minutter av 2. omgangen ble det kombinert flott av hjemmelagets Lamøy, Aas og Dimitriadis, noe som resulterte i en stor målsjanse for sistnevnte. På blankt mål avsluttet Dimitriadis rett på Deinoff, stor mulighet! Denne omgangen fortonte seg mye som den første. Mye spill på midtbanen og få sjanser. Neste mulighet var det også Sandefjord som fikk. Et godt innlegg fra Torp havnet på hodet til Aas. Headingen var korrekt satt i hjørnet ballen kom fra, men Deinoff reddet mesterlig. Kun få minutter senere dukket sjansen KIL ventet på, men etter å ha blitt servert av Myklebust ble Tuelo Johanessen for het i topplokket og avsluttet fra godt hold ut til innkast! Kampen ender 1-0 til hjemmelaget, som sagt en fortjent seier selv om KIL kunne tatt med seg ett poeng nordover med litt mer hell.

KIL-trener Nordlie var klokkeklar etter kampen at hans lag hadde fortjent i hvert fall ett poeng. Han mente 2. omgangen var årsbeste spillemessig, og at den defensive strukturen var god.

Etter en forrykende start på året har KIL nå tapt to kamper. I neste runde tar de i mot Start på Gjemselunden. Det blir meget interessant å se om laget kommer tilbake på vinnersporet og om denne kampen mot Sandefjord var et steg i riktig retning. Sandefjord har en tøff oppgave å beseire hjemmesterke Notodden i Telemark.

KAMPFAKTA: Sandefjord Fotball – KIL Toppfotball 1-0

MÅL: 1-0 Jaiteh(33)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Jaiteh, Magnusson, Lamøy

BORTELAG: Dosso, Førsund

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Austbø – Bindia, Magnusson, Amankwah, Brix – Torp, Dimitriadis, Jaiteh, Lamøy – Hansen, Aas

INNBYTTER HJEMMELAG: Reppesgård Hansen for Magnusson(38), Gustavsen for Hansen(64), Dieng for Torp(74)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Aas, Dosso, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Moen

INNBYTTER BORTELAG: Melgalvis for Larsen(74), Solum for Moen(81)