Bryne FK - Alta IF 1-1

STERKT BORTEPOENG FOR ALTA PÅ JÆREN

Bryne kom fra et sterkt poeng borte mot Mjøndalen sist, mens Alta var imponerende gode og effektive i sin 5-0 seier over Hødd i Finnmarkshallen. Bryne, selv med noen sentrale spillere fortsatt ute med skade, skal slå Alta på naturgress. Det ble ikke slik. Alta, selv med ny selvtillit, la seg lavt og forsvarte seg til ett poeng. Det skal sies at laget hadde en tydelig strategi og var fornøyd med det ene poenget, men hadde også en klar plan B som reddet de da de havnet under 1-0.

Hjemmelaget startet oppgjøret klart best, og produserte en rekke muligheter før halvtimen var spilt. Allerede etter fire minutter er Larsen nære på å sette inn 1-0 etter innlegg fra Herrem. Bright og Herrem får en stor dobbeltsjanse etter 13 minutter. Og etter 30 minutter står Herrem og Bright i kø for å putte inn et innlegg fra Larsen. I tillegg til sjansene har de gode dødballer og generelt trykk mot Altamålet. Alta kommer ikke til en eneste god mulighet selv om de var på et par snarvisitter på Brynes halvdel, men så lenge det stor 0-0 til pause virket det som om laget var fornøyd med egen innsats.

2. omgang starter rolig, og ikke før i det 54. minutt skjer det noe av vesentlig karakter. Nikolaisen skjærer fint inn fra sin kantposisjon, men skyter over. Gjestene er det førende laget det første kvarteret av omgangen. Da en drøy halvtime er igjen å spille setter trener Bergersen inn Helle for hjemmelaget. Dette medfører en periode med relativt tungt press fra vertene. Og i det 69. minutt får innbytter Helle en gedigen mulighet til å sette inn ledelsesmålet, men avslutningen blir reddet av Altas Dujilo på streken. I det 75. minutt sprekker nullen. Midtsian, som var tilbake fra skade til dette oppgjøret, slår inn og treffer pannebrasken til Bright. 1-0 til hjemmelaget. Alta må fremover i banen, og er tydeligvis forberedt på dette. Laget gjør to bytter rimelig snart etter scoringen, og setter inn Ludvigsen og Ertsås. Et korridorfrispark fra Thomassen sniker seg forbi alt og alle i det 86. minutt, og bortelaget har utlignet. Bortelaget får blod på tann og det er de som kjører for seieren. Og en gedigen mulighet til å avgjøre fikk de. Nikolaisen alene med keeper Kristiansen i det 92. minutt, men keeper redder og kampen ender uavgjort 1-1.

Etter kampen uttalte Brynes trener Bergersen at han var veldig skuffet over resultatet. Han mente laget fortjente seieren og burde avgjort i 1. omgang. I forhold til spill og sjanser så fortjente hjemmelaget seieren, ingen tvil om det. Men Alta hadde en plan, var dødelig effektive og var i tillegg nærmest seieren etter at de hadde utlignet Brynes ledelse.

Bryne står nå med fem poeng på fem kamper, etter å ha spilt tre av kampene på hjemmebane. Dette er ikke en poengfangst man bør være fornøyd med ut i fra lagets forutsetninger. Neste kamp går borte mot et sterkt Bodø/Glimt lag, Alta spiller sin fjerde hjemmekamp for året når de får Ull/Kisa på besøk.

KAMPFAKTA: Bryne FK – Alta IF 1-1

MÅL: 1-0 Bright(75), 1-1 Thomassen(86)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Risholt, Landro

BORTELAG: Nordbye

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Midtsian – Larshus Larsen, Stokkeland, Urstad – Fernandes – Herrem, Bright

INNBYTTER HJEMMELAG: Helle for Herrem(58), Dahle Høyland for Urstad(89)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Jarosinki – Nilsson, Törnqvist, Dujilo, Rolandsen – Nome, Reginiussen, Solberg – Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

INNBYTTER BORTELAG: Ludvigsen for Nilsson(82), Ertsås for Solberg(83), Løvland for Thomassen(93)