Sarpsborg 08 - Ranheim IL 2-2

UAVGJORT I TOPPKAMPEN PÅ SARPSBORG STADION

Det var stilt spørsmål i forkant av kampen om Ranheim fortsatt skulle toppe tabellen og fortsatt være ubeseiret etter bortemøte med sterke Sarpsborg 08. Og svarene er ja og ja. Riktignok så gir laget fra seg en 2-0 ledelse, men de fremstår som et godt organisert fotballag med mye spisskompetanse fremover i banen. I denne kampen har de flest sjanser og er i lange perioder det toneangivende laget, men er både udyktige og uheldige i situasjonen som sender Sarpsborg tilbake i kampen igjen. Sarpsborg viser nok en gang en flott evne til å komme tilbake i kamper, men det kommer til å bli slitsomt utover i sesongen hvis de fortsetter å slippe inn like mye mål og ofte må jage utligninger.

Kampen starter i et høyt tempo, og allerede i det 3. minutt har hjemmelaget en bra mulighet. Radarparet Hoås og Wiig fornekter seg ikke, og Hoås spiller Wiig nydelig fri men avslutningen går utenfor. To minutter senere er det venstreback Malmo hos bortelaget som forserer flott oppover siden og legger et perfekt innlegg inn i feltet. Der har selvfølgelig måltyven Stene revet seg fri og header Ranheim i føringen. Kampen bølger frem og tilbake uten de helt store sjansene før Wiig i det 21. minutt ikke får stokket benene på en avslutning fra nært hold. Bortelaget er nære ved å lure offsidefellen til Sarpsborg i det 35. minutt, eller kanskje de gjorde det? Uansett, situasjonen avvinket for offside. I det 38. minutt sender Stilson ballen inn til en umarkert Krogstad, men han skyter over fra god posisjon med «feil fot».

Bortelaget tar også tak i kampen etter pause, og er det førende laget. Etter å ha spilt i drøye fem minutter får Reginiussen en stor mulighet etter litt fomlende feltarbeid av Björnsson i Sarpsborgmålet, men brassesparket går over. Noen minutter senere holder samme Björnsson på å gjøre en stor tabbe da han mister et skudd fra Bye, men ballen smyger seg utenfor stolpen. Men like etter er det nok en gang fomlende keeperspill av Björnsson som resulterer i en gedigen mulighet for bortelaget, og de lar seg ikke be flere ganger. Bye får etter mye klabb og babb ballen over streken, stillingen er 0-2! To minutter senere oppstår det en meget omdiskutert situasjon. Et langt oppspill fra Sarpsborgforsvaret resulterer i at de gamle lagkameratene Hoås og Tronseth kolliderer. Publikum skriker på straffe og får det. TV-bildene viser at straffen er av den tvilsomme sorten. Giæver setter straffen i mål, og kampen er helt åpen.

I det 64. minutt gjør trener Johansen to bytter og endrer formasjon for hjemmelaget. Fra å spille diamant på midten går de over til å spille 4-2-3-1, en formasjon laget har brukt fra start i hele år. Sarpsborg kjører kampen nå, og i det 66. minutt er det bare en mesterlig redning fra Barli som holder bortelaget foran i målprotokollen. Utligningen skal komme, og det på en kontring som omtales i de fineste ordelag. Elyounoussi er arkitekten, drar av et par mann, spiller vegg, spiller igjennom Solberg som elegant chipper ballen over en utrusende Barli. Flott scoring og 2-2, som ble sluttresultatet.

I etterkant av kampen føler Ranheim seg nok noe snytt etter å ha ledet 2-0 på bortebane, fått en eller to tvilsomme avgjørelser i mot seg og generelt gjort en god bortekamp mot et godt lag. Men kampen sett under ett er nokså jevn og uavgjort kanskje det mest rettferdige resultatet.

Ranheim skal hjem å møte et fremadstormende Ham-Kam, men som skal være overkommelig for et Ranheim-lag i flytsonen. Sarpsborg skal bort for å møte Strømmen i en noe vrien bortekamp.

KAMPFAKTA: Sarpsborg 08 – Ranheim IL 2-2

MÅL: 0-1 Stene(5), 0-2 Bye(56), 1-2 Gievær(59), 2-2 Solberg(84)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Gievær

BORTELAG:

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Björnsson – Berge, Ødegaard, Heier Hansen, Jørgensen – Ihugba, Breive, Røn, Giæver – Wiig, Hoås

INNBYTTER HJEMMELAG: Elyounoussi for Giæver(64), Solberg for Røn(64), Jonvik for Breive(85)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Løkberg, Reginiussen, Krogstad – Stene - Bye

INNBYTTER BORTELAG: Ovaisu for Stene(68), Izuchukwu for Stilson(77)