Ull/Kisa - Bodø/Glimt 0-3

FORSVARSMUREN SLO SPREKKER, BRAATEN MED HAT-TRICK I FORTJENT BORTESEIER

Kisa har imponert hittil i sesongen etter opprykket til Adeccoligaen. De har fremstått som en godt organisert enhet, en enhet som slo sprekker mot et godt Bodø/Glimt. Med mange og samtidige bevegelser spilte bortelaget hull på forsvarsmuren til Kisa og vant komfortabelt 3-0. Kampens store profil ble utvilsomt Vegar Braaten som lagde 3 mål og er allerede oppe i 6 mål i årets serie.

Glimt tar ledelsen på kampens første sjanse i det 7.minutt. Knarvik skyter et brukbart skudd som keeper Origi gir retur på. En retur han selv mener burde ha gått andre steder enn rett i beina på Braaten. Braaten er der en storscorer skal være, og setter ballen enkelt i mål. Den neste store sjansen er det også bortelaget som står for. Sane kommer seg ned til dødlinja og legger perfekt ut på bakerste stolpe til Johansen. Headingen er av det svake slaget og går utenfor. Kisas første mulighet oppstår som et resultat av et salto-innkast fra Holmen i det 18.minutt. Som vanlig får forsvarende lag problemer med å beregne ballbanen på disse, og Kind Mikalsen før ballene i føttene men avslutter svakt rett på Londak. Rett før halvtimen er spilt river Andresen ned Johansen hos Glimt, og det dømmes straffe. Andresen selv bekrefter at det var en riktig avgjørelse. Braaten banker sikkert inn sitt andre for dagen. Soltvedt bør redusere for hjemmelaget i det uret passerer tretti minutter, men avslutningen nok en gang rett på Londak. De siste fem minuttene før pause blir begivenhetsrike. Kisa føler seg snytt for straffe i det 42. minutt etter nok et salto-innkast fra Holmen, Knarvik skyter via keeper og i stolpen for Glimt i det 44. minutt og Kisa roper nok en gang på straffe i det 44. minutt. Avgjørelsen med gult kort og frispark var nok riktig i den sistnevnte situasjonen.

Første mulighet i 2. omgang er det hjemmelaget som får. Nok et salto-innkast fra Holmen skaper panikk i Glimt-laget, men situasjonen avblåses etter hvert for angrep på keeper. I det 55. minutt punkterer Braaten kampen med sitt tredje mål for dagen. En flott utført kontring avsluttes med at Braaten tupper ballen i mål fra drøye ti meter. Kisa er nærme en redusering i det 67. minutt på nok en dødball. Jørstad slår godt inn, treffer en Glimt-forsvarer og går i tverrliggeren. Like etter, i det 69. minutt får bortelaget en gedigen dobbeltmulighet til å gå opp i 4-0, men både stolpen og Origi står i veien. Glimt har full kontroll på oppgjøret, og de er nærmere 4-0 enn hjemmelaget er redusering i de siste tjue minuttene.

Trener for Kisa, Erlandsen, mente gutta hans sto med lua i hånda fra starten av, og at man da blir straffet på dette nivået. Han mener at laget kanskje hadde godt av denne lærepengen, slik at de alltid er på perrongen når toget går i fremtidens kamper. Adeccoligaens toppscorer, Vegar Braaten, var strålende fornøyd etter kampen både med lagets og egen innsats. Og spesielt gøy selvfølgelig med tre mål.

KAMPFAKTA: Ull/Kisa – Bodø/Glimt 0-3

MÅL: 0-1 Braaten(7), 0-2 Braaten(27), 0-3 Braaten(55)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Andresen, Kristoffersen

BORTELAG: Sane, T. Braaten

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Origi – Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen – Holmen, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen – Castilla - Soltvedt

INNBYTTER HJEMMELAG: Moen Hansen for Castilla(54) Fortes Dos Santos for Soltvedt(64), Jansen for Andresen(70),

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Londak – Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen – Berg, Knarvik, N’Diaye – Sane, Braaten, Johansen

INNBYTTER BORTELAG: Khalili for Braaten(85), Berglann for Johansen(85)