IK Start - Strømmen IF 3-1

ENVEISKJØRING PÅ SØR-ARENA FAVØR START

Start har virket solide i de fire første kampene i år, men har bare klart å ta seks poeng etter tre uavgjorte og en seier. La det ikke være noen tvil, laget tok sin andre seier for året da de var flere hakk bedre enn Strømmen i dette oppgjøret. Strømmen har hatt en brukbar start på sesongen, og lå faktisk bedre plassert på tabellen enn Start før denne kampen. Det skulle vise seg å være vanskelig å se i denne kampen da hjemmelaget hadde rundt hele 25 avslutninger på mål inkludert 11 store målsjanser, mens Strømmen kun hadde den ene sjansen de scoret på.

Kampen startet i et bedagelig tempo. Start hadde ballen, og Strømmen lå godt og kompakt i forsvar. De første mulighetene begynte ikke å komme før litt etter midtveis i omgangen da både Asante og Søgård hadde muligheter til å åpne scoringsballet. I det 32. minutt kommer Hoff seg fri innenfor 16-meteren til Strømmen og blir klipt ned bakfra av venstreback Nilsen. Soleklart straffespark, og muligens også rødt kort dommer? Asante tar straffen og setter den sikkert i mål. Kun fem minutter senere får Start frispark rundt 18 meter rett foran mål. Mathisen lader kanonen og ballen fyker inn i keeperhjørnet. Et hardt og godt frispark, men ikke umulig å redde for bortelagets keeper Kerr. Strømmen kommer nesten til en mulighet i det 45.minutt da nylig innkomne Stamsø Møller får lagt inn til Sistek, som får to muligheter til å avslutte men begge i forsvarsblokken til hjemmelaget.

De siste 45 minuttene fortoner seg på samme måte som de første 45. Massivt press mot Strømmensmålet, hvor det florerer av sjanser og avslutninger mot mål. Fra det 50. minutt frem til det 55. minutt skaper Start fire gode muligheter, som avsluttes av Hoff sitt skudd som treffer tverrliggeren fra fem meter! Etter et drøyt kvarter faller avgjørelsen, hvis noen tvilte på hjemmeseier. Kerr spiller ballen direkte i føttene på Hoff som spiller fri Vilhjalmsson, som får en enkel oppgave med å sette sin 5. scoring for sesongen. Start fortsetter å produsere sjanser, men i det 74. minutt scorer bortelaget ut i fra intet. Andersen i Startforsvaret sender en håpløs klarering rett til Sistek, som putter inn bortelagets trøstemål. De som ble nervøse og fryktet en ny uavgjortkamp, hadde intet å frykte. Start fortsatt å ha kontroll på spill og ball, og var nærmere 4-1 enn nok en redusering fra Strømmen.

Trener Mjelde var meget godt fornøyd med sitt lag i denne kampen. Han mente gutta hadde god pasningskvalitet og fine bevegelser, og hevdet dette var deres beste kamp til nå i sesongen. Eneste han kunne utsette noe på, var manglende effektivitet i avslutningsfasen. Strømmens trener Johnsen mente at det ikke var noe å si på at laget hans tapte, og at de var et hakk dårligere enn sin motstander over hele linjen.

Start reiser til Kongsvinger og møter et revansjesugent KIL-lag i neste serierunde. Det blir spennende å se om laget befester sin posisjon i toppen i denne vriene bortekampen. Strømmen må slikke sårene og forberede seg godt inn mot møtet med Sarpsborg 08 på Strømmen Stadion. Det er ikke en uoverkommelig motstander, men på sitt beste er det et lag som holder like høy standard som Start.

KAMPFAKTA: IK Start – Strømmen IF 3-1

MÅL: 1-0 Asante(33), 2-0 Mathisen(37), 3-0 Vilhjalmsson(62), 3-1 Sistek(74)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Vikstøl

BORTELAG: Rasch, Tokstad, Strømnes

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Lund Hansen – Andersen, Madsen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Owello, Søgård, Asante – Hoff, Vilhjalmsson

INNBYTTER HJEMMELAG: Tveit for Asante(76), Tronstad for Søgård(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Kerr – Amundsen, Strømnes, Bjørnevik, Nilsen – Tokstad, Rasch, Van Den Burgt, Olsen – Sistek, N’Kee

INNBYTTER BORTELAG: Møller for Van Den Burgt(44), Figved for Bjørnevik(71), Thorud for Olsen(87)