Ham-Kam - Notodden FK 1-0

Første trepoenger på eget gress for Kamma

Ham-Kam gikk til kampen med nyvunnet selvtillit fra storseieren mot KIL forrige runde, og beskjeden fra trener Skogheim før kampen var at laget skulle stå høyt og satse offensivt. Det var ikke resepten de brukte mot KIL, og det så ut i lange perioder av 1. omgang at dette hang igjen i laget. Bortelaget Notodden som kun har en seier hittil i år, var det førende laget i store deler av 1. omgangen. Kamma mistet trykket og ble spilt lave, og hadde utfordringer defensivt med bortelagets gode bevegelser og kombinasjoner. Allikevel var det hjemmelaget som skapte de største mulighetene, først og fremst da gjennom en drivende god Emil Dahle. Notodden hang også godt med spillemessig i 2. omgang, men Kamma var langt mer produktive. Sjansestatistikken i kampen endte 8-2 til hjemmelaget, og da er det en et helt greit resultat med 1-0 og hjemmeseier.

Allerede etter fire minutter skulle bortelaget få kampens første store mulighet. En lang ball fra Lien spiller Dahle fri, men headingen blir ikke god nok til å overliste Hogan i hjemmelagets mål. Hogan gjør en god redning, men er etter vår mening altfor passiv i posisjoneringen, og burde avverget situasjonen på et tidligere tidspunkt. Ham-Kam kommer deretter til en brukbar mulighet etter en opprulling mot venstre der Lehne Olsen slår inn i feltet, men flere Kamma spillere er akkurat ikke tidsnok til å rekke ballen. I det 19. minutt blir Kammas toppscorer Gundersen fint spilt igjennom alene med keeper, men avslutningen blir for svak og Marques avverger med en helt grei redning. Etter drøyt 20 minutter spilt oppstår en omdiskutert situasjon, da Nedrebø skyter ballen opp i hendene til bortelagets Granerud. Briskeby roper på straffe, men selv om armen er i en noe unaturlig stilling har Granerud ingen mulighet å få den unna. Ball søker hånd og ikke straffe, i vår bok! Notodden er det førende laget, og kommer til en brukbar mulighet i det 34. minutt. Lundefaret, som var skuddvillig kampen igjennom, fyrer av et skudd som Hogan må ta frem sitt beste for å avverge. Like før pause er Nedrebø på vei igjennom bortelagets forsvar, men i siste liten får Lien avverget situasjonen med en flott takling.

2. omgangen innledes meget tamt av begge lag, og det skjer ikke noe på Briskeby før i det 57. minutt. Kamma tar en kort corner, og Lehne Olsen skyter et godt skudd som bortelagets keeper ikke klarer å holde. Returen blir satt inn av Dahle, men han er dessverre for hjemmelaget hårfint offside. I denne perioden er Kamma meget nærme å skape store muligheter på et Notodden forsvar som står høyt i banen uten press på ballfører. Timingen på løp og pasning var for svak, og hjemmelaget løp 2-3 ganger i offside i situasjoner som burde vært løst bedre. I det 80. minutt faller avgjørelsen. Innbytter Jensen blir satt opp en mot en på Ham-Kams høyreside, drar noen flotte overstegsfinter og knaller ballen hardt inn i lengste hjørnet med sitt venstreben. Dette var lagets 7. sjanse, og målet måtte komme. Fem minutter senere har Lehne Olsen tidenes mulighet for å sette spikeren i kista, men et litt dårlig første touch gjør at han får dårlig tid og skyter over. Notodden får satt et lite trykk på hjemmelaget i sluttminuttene, men produserer aldri de helt store mulighetene.

Kamma har nå tatt to strake seire, etter en bedrøvelig start på sesongen. Hogan har kommet godt inn i laget, og det blir spennende å følge laget fremover. Allerede i neste runde får de en gedigen utfordring å bryne seg på, bortekamp mot Ranheim i Trondheim. Notodden må snarest få tatt noen poeng igjen. Laget spiller god fotball, har vært sykdoms og skadeplaget, hatt litt marginer imot, så vi tror det kommer til å løsne etter hvert. Allerede til helgen en flott utfordring med Sandefjord hjemme i Telemark.

KAMPFAKTA: Ham-Kam – Notodden FK 1-0

MÅL: 1-0 Jensen(80)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Gundersen

BORTELAG: Lien, Jenssen, Granerud

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Hogan – Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Riise – Nedrebø, Berg Hansen, Bjerke, Dahle, Lehne Olsen - Gundersen

INNBYTTER HJEMMELAG: Jensen for Dahle(68)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Marques – Amundsen, Jenssen, Lien, Granerud – Aksnes, Velta – Kleven, Holmen, Lundefaret - Dahle

INNBYTTER BORTELAG: Jahr for Holmen(67), Nynes for Kleven(79), Sande for Granerud(85)