HYLLER DEBUTANTEN: Ståle Solbakken mener nysigneringen kan hjelpe Wolverhampton i den kommende sesongen.  (Foto: Oliver Berg/NTB scanpix)
HYLLER DEBUTANTEN: Ståle Solbakken mener nysigneringen kan hjelpe Wolverhampton i den kommende sesongen. (Foto: Oliver Berg/NTB scanpix)

Tysk storavis refser Solbakken etter nedrykket

– Aldri har et Köln-lag vært dårligere trent, skriver den tyske storavisen Bild.

Bild er nådeløs i kritikken av Ståle Solbakken, og gir nordmannen omtrent all skyld for Kölns nedrykk. Til tross for at Solbakken fikk sparken da Köln fortsatt lå over nedrykksstreken.

«For en skrekksesong!», slik åpner den tyske avisen saken om årsakene til Kölns nedrykk – og fortsetter med å gi Ståle Solbakken det glatte lag. Spillerne nøt den lette Solbakken-treningen.

– Aldri før har Kölns mannskap blitt trent dårligere enn dette. Solbakken tok kapteinsbindet fra Lukas Podolski og var ufravikelig fra eget system. Laget trente for lite, han hadde ikke tilstrekkelig utdannelse og han var for svak til å løse problemene.

Ståle Solbakken (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Les også: Podolski endelig klar for Arsenal

Kritiserer også spillerne
Samtidig skriver avisen at avgjørelsen om å beholde Solbakken fremfor Volker Finke var en skjebnesvanger og feil avgjørelse. Men heller ikke Finke slipper unna kritikk.

Bild mener også at spillerne sviktet, men Solbakken er også involvert i kritikken av spillergruppen.

– Spillerne nøt den lette Solbakken-treningen. De gjemte seg bak striden mellom treneren og sportsdirektøren. De ga Solbakkens system skylden, men et personlig ansvar, selvkritikk eller ekte engasjement så man aldri, skriver Bild.

Les også: Ståle Solbakken skeptisk til omfattende hjertesjekk av toppidrettsutøvere

– Nonsens
Ståle Solbakken er ikke enig i kritikken.

– Det er nonsens, sier Solbakken til danske BT.

– Det kunne ha blitt skrevet en hel bok om alt det som skjedde i FC Köln i løpet av sesongen. Men jeg har tatt mitt ansvar. Det er ingen som har tatt mer ansvar enn meg, så jeg har det godt med meg selv, sier Solbakken til BT.