Henning Hauger (Foto: HOLGER HOLLEMANN/Afp)
Henning Hauger (Foto: HOLGER HOLLEMANN/Afp)

Usikker fremtid for Henning Hauger

Hannover-spilleren Henning Hauger vet ikke hvor han spiller neste sesong.

Hannover (TV 2 Sporten): Endelig er Hauger skadefri og revansjelysten etter et frustrerende år uten tillit hos hverken Hannover 96 eller hos Drillo.

– Det er deilig å ha fått fotballstøvlene på beina igjen etter skader, sier Henning Hauger til tv2.no – og innrømmer at det vært et usedvanlig tøft år.

– Jeg har vært skadet i over fire måneder og har ikke vært 100 prosent hele sesongen, sier han.

Selv synes han at han har taklet det brukbart og han har stått knallhardt på både på treninger og for å være frisk, men:

– Det er en ny situasjon for meg ikke å få tillit og ikke være en del av laget. Det har vært hardt i perioder, men samtidig har jeg jo hatt disse skadene så jeg ser jo hvorfor, fortsetter Hauger, som har spilt kamper på rekruttlaget den siste måneden.

– Jeg føler at det har gått bedre for hver kamp. Formen var ikke helt på topp for en måneds tid siden, men den har blitt bedre og bedre, fortsetter han.

Tilbakemeldingen fra Drillo har vært helt klare. Man kan ikke spille på landslaget uten å ha spilletid i klubben.

– Jeg føler selv at jeg nå er god nok til en plass i landslagstroppen, men jeg ser også at man må være mer delaktig i klubben min, forteller Hauger.

Det er nemlig en helt annerledes hverdag å spille i en stor tysk klubb enn hjemme i Norge.

– I Tyskland er det mer profesjonelt. Du har ikke samme tryggheten og så mange venner som hjemme. Her er alt mye større, vi trener mer og tempoet er høyere, forteller Hauger til TV 2.

Han følger fortsatt med moderklubben Stabæk som han har spilt for i hele livet. Han mener at stallen er god nok til at de klarer å holde seg i Tippeligaen, men at de skal kjempe hardt.

Sin egen fremtid er han imidlertid ikke sikker på. Hauger selv vet at andre klubber følger ham tett.

– Akkurat nå er det litt frustrerende. Jeg er ikke sikker på om jeg blir værende i Tyskland, men jeg skal snakke med treneren nå etter sesongen så får vi se. Men jeg både håper og tror at jeg blir her, sier Hauger.