Manchester United's Patrice Evra (left), Ryan Giggs and Wayne Rooney trudge off the pitch after the final whistle (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Manchester United's Patrice Evra (left), Ryan Giggs and Wayne Rooney trudge off the pitch after the final whistle (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Uniteds informasjonssjef: – Vi har fantastiske fans i Norge

Vålerenga skal spille mot selveste Manchester United 5. august. Årsak? Klubbens enorme hærskare av fans i Norge.

Se pressekonferansen over!

Vålerenga har skaffet seg storfint denne sommeren og satser på å fylle Ullevaal når verdens største klubblag ankommer Norge og Oslo i august.

Manchester United kommer til Ullevaal 5. august for å spille en viktig oppkjøringskamp før neste sesongs Premier League-start.

– Da jeg var her i 2006 var jeg forbløffet over at den norske supporterklubben hadde 30.000 medlemmer. Nå hører jeg at det tallet har vokst til over 45.000. Det viser hvor stor lidenskapen for Manchester United er i Norge. Vi har fantastiske fans i Norge og i Skandinavia, sier Uniteds PR-sjef, Phil Townsend.

– Vi har fantastiske fans i Norge. Den skandinaviske supporterklubben er vår største i verden med over 40.000 medlemmer. Det er fantastiske å få muligheten til å spille for dem igjen, sier David Gill til klubbens hjemmeside.

Det er ventet at United vil ankomme med hele sitt stjernegalleri, ettersom kampen er en av de siste før seriestart i England 18. august.

– Det aller viktigste er å gi laget en best mulig oppkjøring til Premier League-sesongen. Men det er også viktig for oss å gi fansen en mulighet til å se laget i aksjon live. I og med at denne kampen er så tett opp mot seriestart vil vi komme med et så sterkt mannskap som mulig, sier Townsend videre.

Ronny Johnsen, tidligere United- og Vålerenga-spiller, var til stede under pressekonferansen. Han mener at valget av Oslo og Norge er bedre enn stedene United har reist de foregående forsesongene. Blant annet til asiatiske arenaer der de har spilt under vanskelige forhold med høy luftfuktighet og altfor høye temperaturer.

Kampstart i Oslo er satt til kl. 16.00. Billettsalget starter 21. mai.

VIF har fått utsatt sin seriekamp den påfølgende søndagen som et ledd i å få avtalen i boks.

Se pressekonferansen over!