Kia satser på premiummarkedet   med modellen K900. Nå bekrefter de at den skal lanseres i USA, kanskje kommer Europa etter hvert.
Kia satser på premiummarkedet med modellen K900. Nå bekrefter de at den skal lanseres i USA, kanskje kommer Europa etter hvert.

Kia K9: Denne luksusbilen får ikke vi kjøpe

Her tar de den helt ut. Se video!

Ok, de som følger ekstra godt med har kanskje resonnert seg fram til at bilen som er avbildet er en Kia. Men det er ikke mange som hadde hatt det koreanske merket høyt oppe på lista over alternativer om de ikke hadde visst om ryktene på forhånd.

Nå er imidlertid ryktene blitt konkretisert – og lansert. Modellen heter K9 når den laseres i Korea over sommeren. K-en står ikke bare for Kia og Korea, men henspiller også på det greske ordet Kratos – som betyr sterk og dominant.

Det er imidlertid ikke bestemt hva navnet blir når modellen skal lanseres andre steder i verden. Kia er så rådville her, at de på sin Facebook-side har etterspurt kreative bidrag.

LES OGSÅ: Test: Kia Sorenta: Rett og slett for dyr

Del med dine Facebook-venner

Det ser unektelig fristende ut - ikke sant? Her snakker vi overdådig luksus - men fra et merke som er kjent for svært gunstige priser. Snakker vi endelig en luksusbil som i tillegg blir litt mer folkelig priset?
Det ser unektelig fristende ut - ikke sant? Her snakker vi overdådig luksus - men fra et merke som er kjent for svært gunstige priser. Snakker vi endelig en luksusbil som i tillegg blir litt mer folkelig priset?

Aldri gjort før

USA er det store markedet for bilen. Til Europa kommer den imidlertid ikke. Så skal du ha en luksusbil naboen garantert ikke har maken til, må du importere selv.

Det er forresten ikke dumt å ha god plass i garasjen hvis man skal eie denne bilen. Den er nemlig 9 cm OVER 5 meter lang. Bare avstanden mellom for- og bakaksel er på over 3 meter. Bredden er knappe to meter, mens den bygger 149 cm i høyden.

K9 blir dessuten den første bakhjulsdrevne bilen fra Kia – og får en helt ny, åttetrinns automatgirkasse.

Motoriseringen blir i første omgang sikret av en 3,8-liter på 290 hk – men det kommer også variant med 334 hk. Sistnevnte er imidlertid først på plass neste år.

LES OGSÅ: Denne Kiaen presses under magisk prisgrense

K9 får en lang liste med utstyr - blant det som kan bestilles er head up-display i farger.
K9 får en lang liste med utstyr - blant det som kan bestilles er head up-display i farger.

Vil måle krefter

Den kommende luksusbilen har naturligvis en hel haug med hyggelig utstyr – slik det forventes av en bil i dette segmentet.

Med blant annet digre skinnseter som tilbyr både massasje, varme, kjøling og en uendelig rekke av justeringer, DVD-spillere i baksetet, adaptive kjørelys med LED-teknologi, head up-display i farger og et lydanlegg signert Harmann Kardon, ønsker Kia å måle krefter mot mer etablerte luksusbiler fra spesielt Audi, BMW og Mercedes.

En detalj som ikke så mange andre har tenkt på, er passasjersetet foran automatisk flyttes framover hvis ingen bruker det. Poenget er selvsagt at de som virkelig betyr noe, nemlig baksetepassasjerene, skal ha det mest mulig komfortabelt.

Priser vet vi lite om – og selv om Kia i utgangspunktet pleier å legge seg gunstig, blir nok ikke dette en bil for mannen i gata.

http://www.youtube.com/watch?v=zBfwDkRr4zI&feature=player_embedded

Coupeaktige linjer i nye Kia K9.
Coupeaktige linjer i nye Kia K9.

LES OGSÅ: Kia Sportage: Et smart SUV-kjøp