Volkswagen Sharan er ikke akkurat kjent for god kvaliteten   men den har så absolutt andre styrker.
Volkswagen Sharan er ikke akkurat kjent for god kvaliteten men den har så absolutt andre styrker.

VW Sharan: Vet det er skummelt – men kan ikke la være ...

Sju seter og 4x4 gjør den til en kjempesmart familiebil. Men – det er noen men ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Jeg vet det er skummelt, men jeg kan ikke la være. Hva da? Jo å gjøre noe jeg vet du og de fleste andre bilinteresserte vil fraråde meg sterkt. Jo, jeg har tenkt å kjøpe meg en VW Sharan! Jeg har lest om kvalitetsproblemene og mener jeg vet hva jeg går til. Saken er bare at dette er den perfekte bilen for min familie.

Vi trenger stor plass (fire unger til sammen) og vi trenger 4x4 og jeg vil ikke kjøre rundt i en kassebil. Da er det sannelig ikke mye å velge i til rundt 200.000 kroner som er maks for oss. Har virkelig saumfart markedet med lupe, men finner INGEN biler som kan passe oss bedre. Derfor spør jeg deg om det er noe jeg kan gjøre for å sikre meg mot problemene denne bilen sliter med og det er noe spesielt jeg bør passe på? Er klar over at det kan bli litt påkost og vil også ha penger i bakhånd til det, men trenger det virkelig å bli så ille? Håper du kan svare i dag! Hilsen Torbjørn m fam.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Torbjørn. Jeg skjønner poenget ditt, i denne prisklassen er det virkelig ikke mye å velge mellom når du trenger både syv seter og firehjulstrekk. Sharan er en veldig praktisk og anvendelig bil, midt i blinken for mange familier.

Godt å høre at du også vet litt om hva du eventuelt går til her. Det er viktig når du har tenkt å kjøpe Sharan. Bilene er ganske riktig langt fra feilfrie, og jeg har etter hvert hørt mange eksempler på eiere som har brukt en liten formue for å holde bilen på veien og blir mer og mer frustrerte etter hvert som stadig nye ting går i stykker.

Det er også mitt inntrykk at kvaliteten er veldig ujevn på disse bilene. Noen eiere har fint lite av problemer – mens andre opplever at det bare hoper seg opp.

LES OGSÅ: Sharan er en av bruktbilene fra helvete ...

I utgangspunktet er jeg derfor svært skeptisk til å anbefale Sharan, men som sagt: Jeg ser poenget ditt og at dette på mange måter er en perfekt familiebil.

Det du må gjøre er å sjekke veldig nøye før du kjøper. Komplett servicehefte er en absolutt forutsetning på denne bilen. ALT må være fulgt og slitedeler må være skiftet. Kjøper du fra en privatperson vil jeg også sterkt anbefale en NAF-test eller lignende.

Det er smart å kjøpe så ny bil som mulig, kvaliteten ble i det minste litt bedre med årene. Sjekk også at interiøret er helt og pent. Mange av disse bilene er utsatt for hard familiebruk. Er noe ødelagt her, kan det fort bli kostbart å skifte det ut.

Jeg ville også sjekket historikken til bilen så grundig som mulig. Som sagt varierer kvaliteten veldig. En seriøs selger bør kunne fortelle deg hva han eller hun har gjort med bilen i løpet av eierskapet. Har det vært mye krøll og påkostninger her, ville jeg letet videre etter en annen bil. Det er sjelden slik at problemene plutselig stopper opp ...

Også bra at du planlegger ut fra at ting kan dukke opp og har penger i bakhånd til det. Det er mulig jeg høres over-skeptisk ut her, men det er i alle fall greit å være forberedt på det verste. Så håper jeg at bilen ikke vil leve opp til det! Lykke til!

Volkswagen-Sharan-1997
Volkswagen-Sharan-1997

MYE TRØBBEL: Les mer om Sharan her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: