Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Markus Henriksen fikk ikke trene

Rosenborg-legene mener likevel han bør rekke Englandskampen.

Trondheim (TV 2 Sporten): Markus Henriksen ønsket å trene mandag, men RBK sendte 19-åringen hjem.

– Han hadde lyst til å sette seg på sykkelen, men var litt sliten i kroppen. Markus skal være helt symptomfri først, så vi tar dag for dag, opplyser medisinsk koorinator i RBK Haakon Schwabe til TV 2 Sporten mandag formiddag.

– Det er uaktuelt å trene så lenge han er litt svimmel og har vondt i hodet slik tilfelle var søndag kveld, slår Torbjørn Grøntvedt fast, RBK-legen som behandlet Henriksen for hodesmellen han fikk i kampen mot Stabæk fredag.

Kan rekke 16.mai-kampen
Henriksen pådro seg en hjernerystelse i sammenstøtet med Stabæk-stopper Tor-Marius Gromstad, men ble sendt hjem fra sykehus samme kveld. I helga meldte han selv på Twitter at formen var bra, og håpet er fortsatt å nå privatlandkampen for Norge mot England 26.mai

– Det er et mål for meg å spille på A-landslaget, og jeg har veldig lyst til å møte spillere som Gerrard og Lampard, sa Henriksen til TV 2 Sporten etter uttaketforrige uke

RBK mener imidlertid at Henriksen kan bli spilleklar allerede til RBKs kamp mot Hønefoss 16.mai.

- Det tar vanligvis et par uker etter en hjernerystelse, men det er individuelt hvordan de reagerer. Markus kan ikke spille i helga, men vi håper på 16.mai-kampen om alt går bra de neste dagene. Vi tar imidlertid ingen sjanser og ser an nøye, sier Schwabe.

- Landskampen kan gå bra, nå handler det bare om å ta det med ro og komme i gang med trening så raskt siom mulig, utdyper lege Grøntvedt.

Skadeskutt RBK
Daniel Fredheim Holm fikk seg også en smell i hodet i kampen fredag, og er uaktuell for Rosenborgs cupkamp borte i Harstad onsdag.

- Vi sliter litt foran den kampen, foruten Daniel er også Mikael Dorsin, Markus Henriksen og John Chibuike uaktuelle. Peter Ankersen trener i dag, så vi håper å få ham med, sier Schwabe til TV 2 Sporten.

Cupkampen i nord er onsag klokka 18, mens neste seriekamp for RBK er søndag mot Sandnes Ulf.