Svein Erik Edvartsen (t.v.) sender Aalesund trener Kjetil Rekdal på tribunen (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Svein Erik Edvartsen (t.v.) sender Aalesund trener Kjetil Rekdal på tribunen (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

NFF utestenger Rekdal

Norges fotballforbund (NFF ) vil utestenge Kjetil Rekdal i minst én kamp etter at treneren ble sendt på tribunen mot Molde.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Rekdal ble vist til tribunen av dommer Svein-Erik Edvartsen i sluttminuttene da Aalesund tapte 1-2 søndag.

LES OGSÅ: Rekdal ble sendt på tribunen i Aalesund-tap: – Jeg tror han misforsto en greie på slutten

Treneren hevdet han forsto lite av det selv, men utvisningen betyr at han får standardstraffen på minst én kamps utestengelse.

– Det som undrer meg litt, er at Rekdal sier etter kampen at han mener Edvartsen dømte en god kamp. Hvorfor klager han da hele tiden?

– Gjorde det eneste riktige
TV 2 Sportens fotballekspert Mini Jakobsen mener Edvartsen gjorde riktig i å sende Rekdal på tribunen.

– Hvordan tror du 4. dommeren har det når du har en som står og kjefter på deg i 90 minutter? Da gidder du til slutt ikke mer. Når Rekdal gjør dette gjentatte ganger så må det få konsekvenser, mener Mini, og legger til:

– Det som undrer meg litt, er at Rekdal sier etter kampen at han mener Edvartsen dømte en god kamp. Hvorfor klager han da hele tiden, spør Mini.

Han skryter av dommer Edvartsens håndtering av situasjonen.

– Og så det det bra at Edvartsen stiller opp og gir forklaringer på hvorfor Rekdal blir sendt på tribunen i etterkant. Jeg synes det er helt greit at Rekdal ble sendt på tribunen mot Molde, sier Mini.

LES OGSÅ: Molde-helten Chukwu: – En fantastisk følelse

Pedersen (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Pedersen (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)

Må stå over minst én kamp
Rekdal må nå overvåke Aalesunds kommende kamp mot Strømsgodset (h) fra tribuneplass.

– Det er på lik linje som når en spiller får rødt kort. Om han vil få flere kamper, vil bli behandlet fortløpende av disiplinærutvalget, forklarer informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund overfor NTB.

Trolig vil Rekdals endelige suspensjon bli bestemt i løpet av tre dager.

Det var et gult kort til Daniel Arnefjord i tilleggstiden som utløste situasjonen der treneren ble utvist. Rekdal mente kortet var ufortjent og ga klar beskjed til dommeren.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kjetil Rekdal ble sendt på tribunen mot slutten av kampen mellom Molde og Aalesund. (Foto: TV 2)
Kjetil Rekdal ble sendt på tribunen mot slutten av kampen mellom Molde og Aalesund. (Foto: TV 2)

Dommersjefen støtter Edvartsen
Dommersjef Rune Pedersen i Norges fotballforbund forsvarer dommer Svein-Erik Edvartsens avgjørelse om å sende Rekdal på tribunen.

– Jeg har full tillit til at dommerne vurderer hver hendelse og hver kamp for seg. Vi har ingen register over tidligere hendelser, poengterer Pedersen – og sikter til Rekdals uttalelser om at han ble sendt på tribunen på grunn av oppførselen i den forrige kampen mot Rosenborg.

– Jeg har snakket med dommer Edvartsen. Han sier at det var flere episoder, og understreker at Rekdal ble sendt bort på bakgrunn av det som skjedde i går, understreker dommersjefen.

– Hva synes du om de insinuasjonene som Rekdal kommer med?

– Det er nok et utløp for frustrasjon. Jeg håper at både han og andre har tillit til at dommeren dømmer på det han ser i hver enkelt kamp – og ikke på bakgrunn av tidligere episoder, svarer han.

Riktig å utestenge Rekdal? Ta debatten i kommentarfeltet under!