Roberto Mancini. (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)
Roberto Mancini. (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)

Mancini hylles: – Ikke alle klarer å bruke to milliarder fornuftig

Forbannelsen fra 1968 er snart brutt for Manchester City.

Newcastle (TV 2 Sporten): Med en knyttet seiersneve mot himmelen ble Roberto Mancini omfavnet av trenerkollegaene David Platt og Brian Kidd. Mannen som for noen uker siden hevdet at alt var over og at Manchester United allerede var mestere, har sørget for at de lyseblå så godt som har sikret ligatittelen for første gang siden 1968.

I borteseksjonen på St. James' Park ble italieneren hyllet før, under og etter kampen. Phil Brown, som var manager i Premier League for Hull, er mektig imponert over måten City-bossen har taklet presset på denne sesongen.

City har ventet på dette i 44 år, og Mancini er mannen som har sørget for at forbannelsen er brutt, sier Brown til tv2.no.

– Han er en rolig under press, og han er ekstremt dyktig taktisk. Han har lært den engelske mentaliteten, men har bevart det han kan fra i Italia. Det er en meget god kombinasjon, fortsetter han.

Vinnermentalitet
Roberto Mancini ble hentet til Eastlands i 2009 for å vinne trofeer.

Foreløpig kan han vise til triumf i FA-cupen og kvalifisering til Mesterligaen. Nå kan han snart skrive inn Premier League-pokalen på CV-en.

– Han har en sterk vinnermentalitet, og han har håndtert pengesituasjonen på en glimrende måte. Det er ikke alle som klarer å bruke to milliarder fornuftig. Selv om du har et økonomisk utgangspunkt som er ekstremt, er det ikke bare til å kjøpe seg til gullet over natten. Her har han vært dyktig, og de kommer bare til å bli bedre neste sesong, mener Phil Brown.

Manchester City lå åtte poeng bak byrivalen fra Old Trafford. Men en Premier League-sesong blir ofte kalt for en maraton, og det er klubben fra Etihad som har stått distansen.

– Det er en fantastisk prestasjon av City. Ikke bare mot Newcastle, men også på mandag. Defensivt har de vært helt fantastiske, det er ikke mange som klarer å holde nullen mot Newcastle og Manchester United. Det forteller alt om hvor velorganisert laget er, og hvor mye riktig Roberto Mancini gjør på treningsfeltet. De har hatt vanskelige kamper, men de har vist karakter. Taktisk har Mancini vært strålende, sier Phil Brown.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

United-kollaps
Brown, som for øyeblikket ikke har managerjobb, mener Alex Ferguson bare har seg selv å takke for at han ikke kan innkassere en ny tittel.

– Manchester United kan bare skylde seg selv. De har vunnet ligaen med

83 poeng før, det samme som de har nå med to kamper igjen. Det sier litt om hvor mye Manchester City har forbedret seg. City er kanskje 20 prosent bedre enn i fjor, sier Brown, som mener at City oppførte seg helt korrekt etter kampen.

– De feiret ikke for mye, jeg synes gjorde det helt riktig. Det er lov å juble når du vinner i Newcastle og tar et stort steg mot tittelen, men de skal fortsatt gjøre jobben mot QPR. Jeg følte at de feiret over tre viktige poeng, og ikke at de vant ligaen.