IKKE FORNØYD: Christian Grindheim. (Foto: Lars Ronbog/Afp)
IKKE FORNØYD: Christian Grindheim. (Foto: Lars Ronbog/Afp)

FCK i ferd med å rote bort seriemesterskapet

FC Københavns lenge så overlegne luke på tabelltopp i dansk superliga er nesten borte etter 1-1 mot OB i Parken.

Tre serierunder før slutt er Nordsjælland bare ett poeng bak, og utfordreren fra København-forstaden Farum har vist langt sterkere form enn tittelforsvareren fra hovedstaden.

FCK-fansen håpet at laget skulle komme på vinnersporet igjen mot OB-lag som har slitt tungt hele sesongen. Likevel var det gjestene som koblet grepet om kampen, styrte midtbanen med Eric Djemba-Djemba og Kalilou Traoré i spillehumør og skapte sjanser.

Christian Grindheim og hans lagkamerater slet, og en snau halvtime før slutt kom de også under da Morten Skoubo skled inn 1-0 etter en flott kontring.

Mostafa Abdellaoue ble kastet innpå for FCK, men OB med Espen Ruud i forsvaret fortsatte å styre kampen også etter ledermålet. FCK fikk en heldig utligning da Dame N'Doye ble tilkjent straffespark etter en duell med Anders Møller Christensen. N'Doye satte selv inn straffesparket da ni minutter sto igjen.

– Jeg vet ikke hvorfor vi ikke greide å levere i dag, om det var frykt fordi Nordsjælland vant i går, sa FCK-trener Carsten V. Jensen.

Nordsjælland, som lørdag vant 2-0 over Lyngby, øyner sjansen til gull. Laget har igjen kamper mot OB (h), Brøndby (b) og Horsens (h). FC København skal møte Sønderjyske (b), Midtjylland (b) og Silkeborg (h).

– Det er ikke noe å spare på. Vi må prestere i alle de tre siste kampene. Med prestasjoner som i den første timen i dag kommer vi ikke langt, sa Jensen. (©NTB)