Kjetil Rekdal ble sendt på tribunen mot slutten av kampen mellom Molde og Aalesund. (Foto: TV 2)
Kjetil Rekdal ble sendt på tribunen mot slutten av kampen mellom Molde og Aalesund. (Foto: TV 2)
anganfikkstraffe000001
anganfikkstraffe000001
arnefjordmontasje2
arnefjordmontasje2
arnefjord000003
arnefjord000003
Mattias Moström scorer mot Aalesund. (Foto: TV 2)
Mattias Moström scorer mot Aalesund. (Foto: TV 2)

Rekdal ble sendt på tribunen i Aalesund-tap: – Jeg tror han misforsto en greie på slutten

Kjetil Rekdal reagerte etter kortet som gir kapteinen karantene.

Molde-Aalesund 2-1

Les referat fra kampen her

Oppgjøret ble preget av gule kort og amper stemning mot slutten. Fire minutter på overtid – etter mange tøffe dueller på banen og tannløst Aalesund-spill – tok frustrasjonen overhånd for Kjetil Rekdal.

Se kampreferat i TV 2 Play

Dommer Svein-Erik Edvartsen svarte med å sende Aalesund-treneren på tribunen.

Tror Edvartsen misforsto
– Først og fremst synes jeg han dømte en meget god kamp. Men jeg tror han misforsto en greie på slutten der. Min spiller, Daniel Arnefjord, får gult kort i en situasjon som han ikke startet. Dermed får han karantene neste uke, sier Kjetil Rekdal.

– Jeg sier bare «du kan jo ikke gi kort til min spiller på det der». Det ble jeg sendt på tribunen for. Jeg føler det er veldig strengt, sier Rekdal.

Han tror dommerkvartetten hadde bestemt seg for å reagere etter å ha gitt flere advarsler i løpet av kampen.

– Det var vel bestemt at neste gang jeg sier noe, så skal jeg rett på tribunen. Det er sånn det føles, konstaterer Rekdal.

Se intervjuer med Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær øverst!

Ga Rekdal flere advarsler
Dommer Svein-Erik Edvartsen forklarer bortvisningen av Rekdal slik:

– Det er på grunn av gjentatte overtredelser. På det første gule kortet i første omgang kommer det en reaksjon fra ham. Det er for så vidt greit, sier Edvartsen til TV 2 Sporten.

– I andre omgang er han borte og klapper [foran] meg når jeg gir ham tilsnakk. Han skal være veldig glad for at han ikke blir kastet ut da. Når du klapper ironisk mot en dommer er dét i seg selv tribunen. Vi valgte å spare ham, men på overtid er det igjen reaksjoner på to gule kort som er soleklare. Da er det takk for nå, sier Edvartsen.

Se intervju med Svein-Erik Edvartsen i TV 2 Play

Kaptein og trener på tribunen
Dermed må Rekdal etter alt å dømme se kampen mot serieleder Strømsgodset fra tribunen. Der får han selskap av kaptein Daniel Arnefjord.

– Dette var jævlig surt. Vi gjør ingen bra kamp, men vi er ikke dårligere enn Molde, så jeg synes vi kan få med oss ett poeng i hvert fall, sier Arnefjord til TV 2 Sporten.

Aalesund står med én fattig seier etter sju seriekamper. Tapet mot Molde var sesongens andre.

– Vi har ikke marginene på vår side. Da blir det veldig tungt å reise land og strand rundt og tape og spille uavgjort, sier Arnefjord.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Deilig å slå rivalen
Molde har vunnet sju av 13 møter med Aalesund i Tippeliga-sammenheng. Bare én gang har det lyktes oransjetrøyene å overliste vestlandsrivalene.

– Det er alltid deilig å vinne mot rivalen. Det var en jevn og tøff kamp. Små marginer skiller, sier Daniel Berg Hestad.

Om bataljene mellom spillerne sier Molde-kapteinen følgende:

– Det er sånn det skal være i et nabooppgjør. Det var artig.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

Molde tok første stikk
Kampen åpnet uten sjanser til noen av lagene, men etter 20 minutter kunne gjestene fort tatt ledelsen. Edvard Skagestad var først på et innlegg fra venstre, men avsluttet rett på keeper.

Minutter senere satte Molde i gang en kontring som tatt rett ut fra Sir Alex Fergusons lærebok. Til slutt havnet ballen hos Mattias Moström, som fra skrått hold løftet ballen frekt, elegant og følsomt over keeper Sten Grytebust.

Les også:Solskjær om Rekdal: – Vi unner hverandre suksess

Kapteinen ordnet opp
Åtte minutter før pause tok Aalesund-kaptein Daniel Arnefjord ansvar. Midtstopperen var selv med på forarbeidet, gikk på et strålende løp og stanget til slutt innlegget fra Michael Barrantes i nettet.

Andre omgang var lenge jevnspilt, men så kom Davy Claude Angan seg løs i boksen. Jonatan Tollås Nation var for sen i duellen og dommer Svein Erik Edvartsen blåste straffe. Magne Hoset scoret sikkert fra krittmerket.

Aalesund presset mot slutten, uten å skape store sjanser.

Lagene:

Molde (4-3-3): Bugge Pettersen - Linnes, Hovland, Forren, Rindarøy - Hoset, Hestad, Eikrem - Berget, Angan, Tripic.

Benken: Søderberg, Vatshaug, Stamnestrø, Simonsen, Gatt, Chukwu, Camara.

Aalesund (4-5-1): Grytebust - Jääger, Tollås Nation, Arnefjord, Phillips - Morrison, Ulvestad, Orry Larsen, Fuhre, Barrantes - Skagestad.

Benken: Rørvik, Skiri, Jalasto, Sylling Olsen, Post, Stewart.