Alan Hutton takles av Danny Rose
Alan Hutton takles av Danny Rose

Tottenham berget poeng tross grisetakling og rødt kort

Mesterligadrømmen lever tross Danny Roses hodeløse takling mot Aston Villa.

Aston Villa-Tottenham 1-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Både Aston Villa og Tottenham hadde langt mer enn æren å spille for da lagene møttes på Villa Park i nest siste serierunde søndag.

Hjemmelaget har falt som et blylodd på tabellen i det siste, etter en lang rekke kamper uten seier, og var for alvor på vei inn i nedrykksstriden.

Tottenham kjemper i den andre enden av tabellen, der de kniver med byrivalene Arsenal og Chelsea, samt Newcastle, om en plass i Mesterligaen neste sesong.

Heldig åpningsmål
Med seier ville Aston Villa være sikret videre liv i Premier League, og etter 35 minutter av oppgjøret sørget Ciaran Clark for en livlinje, i samarbeid med Tottenhams William Gallas.

Clark klinket til fra 25 meter, og ballen gikk via skulderen til forsvarsspiller Gallas i en perfekt bue over Brad Friedel i Tottenham-målet.

Hodeløs takling
Dette skulle likevel ikke bli kampens store samtaletema, for like etter pause mistet Tottenhams unge venstreback Danny Rose fatningen, og satte inn en skikkelig grisetakling med knottene først mot leggen til Alan Hutton.

Rose ble sendt rett av banen med direkte rødt kort, mens Hutton ikke klarte å spille videre.

Adebayor straffet Villa
Til tross for undertallet klarte Spurs likevel å slå tilbake og sikre et viktig poeng, for halvtimen før slutt ble de hvite tildelt straffe da Richard Dunne taklet Sandro innenfor 16-meteren.

Emmanuel Adebayor var sikkerheten selv fra krittmerket, noe som gjør at Tottenham nå står med 66 poeng på fjerdeplass. Det er poenget mer enn Newcastle på femteplass, mens Chelsea står med 61 poeng med én kamp mindre spilt.

Aston Villa har i realiteten sikret ny kontrakt, for Bolton på 18. plass ligger nå tre poeng bak med langt dårligere målforskjell.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk