Lafton Clark Saaliti (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Lafton Clark Saaliti (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Riski Høiland
Riski Høiland

Kaptein-selvmål senket Hønefoss

Enormt sjansesløseri da Frode Laftons selvmål senket Hønefoss.

Sandnes Ulf - Hønefoss 1-0

Sandnes Ulf og Hønefoss har vært gode så langt i år, og de to lagene leverte en fartsfylt batalje på Sandnes Stadion.

En rekke sjanser til begge lag gjør at det er mer et under at kampen endte 1-0 til Ulf. Rett nok var nok Sandnes Ulf det førende laget, men Hønefoss hadde mange sjanser til å utligne.

– Vi hadde sjanser nok til å score to-tre mål, sier Riku Riski etter kampslutt. Han var selv centimetere unna å utligne da skuddet hans gikk i tverliggeren og ned på streken bak en sjanseløs Bo Andersen.

Sandnes Ulf dominerte andre omgang
Sandnes Ulf kunne også scoret flere, og spesielt i andre omgang var de lyseblå dominerende. Anført av en opplagt Tommy Høiland skapte de farlighet på farlighet, og det var også en liten touch av Høiland-genialitet som sørget for målet som avgjorde kampen.

Med to mann i ryggen klarte Høiland å chippe igjennom til spissmakker Kamal Saaliti som skjøt. Ballen gikk via Frode Lafton, via stolpen og inn bak en utspilt Steven Clark. Frode Lafton ble kreditert selvmålet, skuddet hadde neppe truffet mål om han ikke hadde vært borti ballen.

Da gjorde det ikke så mye at Høiland skuslet vekk en kjempemulighet tidligere i kampen. Da Høiland ble servert ballen av Hønefoss-keeper Steve Clark valgte han å skyte selv isteden for å spille til spissmakker Saaliti som var i en bedre posisjon.

– Han er tilgitt siden vi vant. En spiss skal jo dessuten tørre å skyte, men han kunne godt ha spilt til meg, sier en storfornøyd Saaliti etter kampslutt.

For andre sesong på rad slo han sin gamle klubb Hønefoss.

– Det kjennes godt å sende de hjem med tre poeng.

Fortjent seier
Både Leif Gunnar Smerud og Rune Bolseth mener Hønefoss taper fortjent mot Sandnes Ulf.

– Vi kunne ha scoret et par, tre mål, men det kunne de og, sier Bolseth.

– Det hele er en dårlig forestilling, men vi er dårligst. Vi taper fortjent, sier Semrud.

– Vi kunne ha scoret, men vi må se mest på prestasjonene, og det er klart at vi har mye å rette på når vi setter oss i bussen, sier Hønefoss-treneren.

Da var Sandnes Ulf-trener Asle Andersen langt mer fornøyd.

– Guttene viste en fantastisk laginnsats. Det eneste minuset er at vi ikke pungterer kampen, sier Andersen som var spesielt fornøyd med at det var tredje seieren på rad.

– Det er godt å være Ulf-spiller nå, sier Kamal Saaliti.

Sandnes Ulf åpnet best
Sandnes Ulf åpnet kampen spillemessig est, men det var Hønefoss som kom til kampens første sjanse, da Mora la inn fra venstre kant. Mendy bommar på ballen på kloss hold, men ballen gikk videre til Christoffer Dahl som skjøt like utenfor fra åtte meter.

I det neste angrepet fikk Sandnes Ulf sin første sjanse, når Thorsteinsson prøvde å chippe ballen over målvakten. Steven Clark fikk en hånd på ballen og avverget.

Kort tid etter prøvde Høiland på det spektakulære da han dempet ballen på brystet og brasseparket mot mål fra 16-meteren. han fikk imidlertid ikke noe klem i avslutningen sin.

hoilandbrasse
hoilandbrasse

Aksel Berget Skjølsvik fikk den neste sjansen for Sandnes Ulf, da han etter 15 minutter spilt kom seg helt fri i feltet. Headingen gikk rett på Clark som enkelt holder ballen.

Spillet bølget frem og tilbake og begge lagene skapte muligheter, uten at de fikk det helt åpenbare scoringsposisjonene.

Opplagt Høiland
Tommy Høiland var meget frisk for Sandnes Ulf, og fem minutter før pause kommer han seg i en god skuddposisjon. Han dro seg fri og skjøt, men skuddet gikk rett over.

Noen minutter senere får Hønefoss en kjempesjanse på hjørnespark. Kristjan Örn Sigurdsson headet ballen knallhardt i stolpen.

I det neste angrepet viste Høiland hva han er laget av. Med to mann i ryggen klarte Høiland å lekkert spille fri Kamal Saaliti som skjøt via Frode Lafton og stolpen og i mål, og dermed stod det 1-0 til Sandnes Ulf. Lafton ble kreditert selvmålet.

En underholdende omgang på Sandnes Stadion ebbet ut på denne stillingen, men det kunne fort ha vært flere mål til pause.

Riku Riski hadde vært ganske anonym før han brukte farten sin og stormet gjennom Sandnes Ulf-forsvaret to minutter ut i andre omgang. Skuddet gikk i tverligger ned på streken og ut igjen. En meget god avslutning, uflaks for finnen gjorde at det ikke stod 1-1.

strekenhonefoss
strekenhonefoss

Deretter fikk Fredrik Torsteinbø en kjempesjanse på et innlegg. Steven Clark reddet volleyen, men på returen nølte Alexander Groven så lenge at Kamal Saaliti nesten kunne sette den i åpent mål. Groven fikk klarert, men Sandnes Ulf fikk ikke corner.

Steve Clark gjorde det bra, men etter drøye timen spilt kunne det se ut som han syns synd på Sandnes Ulf og sendte ballen rett til Tommy Høiland. Dermed kom Høiland og Saaliti sammen mot bare to Hønefoss-forsvarere og målvakt Clark. Høiland ville gjøre alt selv, i steden for å spille til Saaliti som hadde en langt bedre posisjon. Saaliti var tydelig irritert i ettertid.

Nå roet det seg litt ned på Sandnes stadion, men Sandnes Ulf var de som skapte klart mest på hjemmebane og såg ut til å være nærmere 2-0 enn Hønefoss var utligning.

Hønefoss bedre mot slutten
Hønefoss kom bedre med mot slutten av kampen. Innbytter Kevin Beugre fikk ballen ti meter fra mål, men hadde mange mann mellom seg selv og målet og klarte ikke å tre ballen gjennom.

Beugre var aktiv i sluttminuttene, og på overtid fikk han en skuddmulighet fra uten for 16-meteren uten å klare å skyte. Også Sandnes Ulf hadde sine sjanser i sluttminuttet, uten å pungtere kampen.

De holdt likevel unna og vant 1-0.

Lagoppstillinger:
Sandnes Ulf (4-4-2): Bo Andersen - Avni Pepa, Ronny Espedal, Edier Frejd, Kenneth Sola - Fredrik Torsteinbø, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson - Kamal Saaliti, Tommy Høiland

Hønefoss (4-4-2): Steven Clark - Alexander Groven, Frode Lafton, Kristjan Örn Sigurdsson, Arnor Adalsteinsson - Heiner Mora, Christoffer Dahl, Helge Haugen, Kevin Larsen - Riku Riski - Remand Mendy