Godset Alexander Aas (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Godset Alexander Aas (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Diomande (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Diomande (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Keita Bakke (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Keita Bakke (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Strømsgodset til topps

Sogndal-trener Olsson: – Strømsgodset vinner serien

Strømsgodset - Sogndal 3-0

Strømsgodset inntok tabelltoppen etter å ha vunnet 3-0 mot Sogndal på hjemmebane. Sogndal var ubeseiret i Tippeligaen før søndagens kamp, men har ikke vunnet på Marienlyst på elleve oppgjør.

Det var de heller ikke i nærheten av i dagens kamp.

– Det ble klasseforskjell, men resultatet er nok et resultat av at vi åpner oss opp i andre omgang. Vi ville jo gjerne vinne kampen, sier Sogndal-trener Jonas Olsson etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Jonas Olsson

Strømsgodset kontrollerte kampen fra start og det var ikke ufortjent da Alfred Sankoh sendte laget i ledelsen før pause. Sogndal ropte på offside i situasjonen, men assistentdommeren holdt flagget nede.

Kort tid etter pause banket kaptein Alexander Aas inn 2-0 og selv om Sogndal fikk et par mulighter etter dette var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

Da Diomande stanget inn 3-0 var kampen i realiteten over.

– Strømsgodset vinner
Strømsgodset leder nå Tippeligaen når alle har spilt sju kamper

– Strømsgodset vinner serien. Vi har møtt de andre gullkandidatene og slått de, men i dag er vi ikke i nærheten, slår Sogndal-trener Jonas Olsson fast.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var fornøyd med sitt eget lags innsats og Olssons kommentarer om laget hans.

– Det var hyggelig å høre, sier Deila til tv2.no.

– Det er gøy å lede serien, og det frister til mer, smiler han.

Mannen som scoret 3-0 målet, Adama Diomande, sier at Godset ikke frykter noen i årets Tippeliga.

– Det er en herlig atmosfære på Marienlyst nå, og vi kan slå alle, smiler Diomande.

– Selvtilliten min er høy og selvtilliten til laget er høy, sier mannen som har scoret fire mål i Tippeligaen denne sesongen.

TV 2 Play: Se intervju med Ronny Deila
TV 2 Play: Se intervju med Adama Diomande

Strømsgodset nærmest innledningsvis
Det var to godt strukturerte lag i innledningen på Marienlyst, og ikke mye som skjedde de innledende 10 minuttene.

Et godt innlegg fra Strømsgodset-back Vilsvik kunne stått bak kampens første mål, da ballen trillet rett foran Sogndal-buret, men Sogndal fikk klarert.

Strømsgodset tok over stadig mer av spillet på Marienlyst, men slet med å skape de helt store mulighetene foran Kenneth Udjus i Sogndal-målet.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aktiv Udjus
To angrep på rad var Udjus ute og snappet ballen foran Peter Kovacs. Den første gangen med armene, den neste gangen med en lekker sklitakling.

Udjussklir
Udjussklir

Noen få minutter senere banket Sankoh ballen i stanga fra 16 meter, etter pasning fra Peter Kovacs.

To minutter før pause klarte endelig Strømsgodset å ta ledelsen. Etter å ha styrt mye av spillet i første omgang var det et innkast fra Lars Christopher Vilsvik som skulle til. Etter mye klabb og babb havner ballen hos Alexander Aas. Han slo ballen inn på bakre stolpe, der Alfred Sankoh hadde en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål.

godsetjubel
godsetjubel

Begge lagene gjorde endringer på lagene i pausen. Ørjan Hopen ble byttet ut med Ruben Holsæter for Sogndal, mens Anders Konradsen ble byttet ut med Stefan Johansen for Godset.

Strømsgodset var klart best etter pause, og hadde også en ball i nettet etter kort tid men Kovacs sin nettkjenning ble avblåst for offside.

Deretter fikk Sogndals Brochmann en kjempesjanse, men skuddet gikk rett på Larsen Kwarasey, og få minutter senere fikk innbytter Holsæter en lignende sjanse, uten å utnytte den.

Kapteinen avgjorde
I kampens kanskje beste Sogndal-periode avgjorde Strømsgodset på det nærmeste kampen. Et hjørnespark finner en umarkert Alexander Aas som på merkelig vis demper ballen og skytter den på volley knallhardt i mål. 2-0, og da skullel det bli vanskelig for Sogndal.

aasmaal
aasmaal

Strømsgodset var nå øverst på Tippeliga-tabellen med sju spilte kamper.

Det kunne se ut som Sogndal ikke evnet å slå tilbake, samtidig som Strømsgodset nok var godt fornøyd med sin tomålsledelse.

Drammenserne var likevel ikke fremmed for å angripe når de fikk muligheten. Med ti minutter igjen å spille slår Razak Nuhu et innlegg fra venstrekanten, det traff Adama Diomande perfekt på hodet. 3-0 og spikeren i kisten for Sogndal som nærmet seg sesongens første tap.

Diomandeheading
Diomandeheading

Strømsgodset kontrollerte kampen ut, og vant 3-0, dermed inntok Strømsgodset tabelltoppen.

Lagoppstillinger:

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Alexander Aas, Razak Nuhu - Alfred Sankoh, Mohammed Abu, Anders Ågnes Konradsen - Øyvind Storflor, Muhammed Keita, Peter Kovacs

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus - Taijo Teniste, Gustav Valsvik, Hannu Patronen, Eirik Bergum Skaasheim - Ulrik Flo, Stephane Badji, Tonny Brochmann, Eirik Bakke - Malick Mane, Ørjan Hopen