DRAMATIKK: Det ble opphetet stemning da dommeren annullerte Norges 2 2 scoring mot Russland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
DRAMATIKK: Det ble opphetet stemning da dommeren annullerte Norges 2 2 scoring mot Russland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Raser etter hockeytap: – Det er en skandale

Norges landslagssjef raser mot dårlig dømming etter 2-4-tapet for Russland.

Russland-Norge 4-2

Norge tapte åpningskampen i VM mot hjemmenasjonen Sverige og nok en tøff oppgave stod for tur da Russland var motstander søndag. Russerne ble for sterke, men Norge viste at de ikke vil være en kasteball blant stornasjonene i mesterskapet.

Dommertabbe i fokus
Etter at Russland hadde gått opp i 2-0-ledelse slo Norge tilbake. Først sørget Morten Ask for redusering, før Per-Åge Skrøder pirket inn utligningen. Scoringen ble imidlertid annullert av dommerne fordi de mente at nordmannen var i «offside».

– Det er klart det er frustrerende. Hadde vi fått det 2-2-målet så hadde det vært spennende å se hva det hadde gjort med kampen. Slik er det når vi er en liten nasjon, sier Skrøder til tv2.no.

– Selv om jeg har meninger om det, så vil jeg ikke at det skal være i fokus, sier Ole-Kristian Tollefsen.

Pavel Datsyuk knallet til i duellen med Alexander Bonsaksen. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Pavel Datsyuk knallet til i duellen med Alexander Bonsaksen. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Les også: Vålerenga-duo til svensk ishockey

– Det er en skandale
Landslagssjef Roy Johansen var langt fra fornøy med innsatsen til dommerne Danny Kurmann og Steve Patafie.

– Jeg kan ikke skjønne det. De viser bildene på storskjermen og de trenger bare å titte opp. Ingen russere reagerer på at det er mål. Det er helt uforståelig. Det er en skandale, rett og slett, sier Johansen.

Se intervju med Johansen i videovinduet øverst på siden!

For landslagssjefen mener at Norge hadde et vanskelig utgangspunkt, og før kampen.

– Når vi må jobbe mot et sterkt russisk lag, i tillegg til at vi må sloss mot dommerne, da blir det tøft, sier Johansen, som mener at Norge får mye mot seg som en liten hockeynasjon.

– Det tror jeg ikke det er noen tvil om. I dag ble det veldig synlig. Det er i alle fall noe de bør se på i arrangementsstaben.

Roy Johansen (Foto: Sandberg, Fredrik/Scanpix)
Roy Johansen (Foto: Sandberg, Fredrik/Scanpix)

Les også: Svensk billettfiasko i VM - senker prisene

Norge prøvde å kjempe seg tilbake i kampen, men russerne ble for sterke. Selv mener Tollefsen at den andre perioden er noe av det beste vi har sett fra et norsk landslag.

– Ja, det føler jeg. Vi jobbet hardt og innsatsen var på topp. Nå må vi bare håpe at vi kan ta poeng fra en av de store nasjonene, sier Tollefsen, som sikter til mandagens kamp mot Tsjekkia.

– Han var feilfri
Målvakt Lars Haugen ble plassert på benken etter tapet mot Sverige, og Lars Volden fikk sin mesterskapsdebut for Norge. Målscorer Marius Holtet var strålende fornøyd med sisteskansen.

– Han var faktisk helt feilfri. Han stod en veldig god kamp, sier Holtet.

Solid norsk åpning
Med NHL-stjernen Jevgenij Malkin på laget satte russerne oppskriftsmessig Norge under press, men en solid Lars Volden i det norske buret ordnet opp med sine fjorten redninger.

Norge-Russland i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Norge-Russland i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Norge yppet seg ved noen få anledninger, men uten de helt store sjansene gikk lagene i garderoben etter første periode på stillingen 0-0.

Les også: – Russerne er lette å irritere

Russerne tok styring
Dramatikken steg betraktelig da lagene entret isen i den andre perioden.

Først klemte Detroit Red Wings-spiller Pavel Datsyuk til og sendte pucken i mål over skulderen til Volden. Ikke lenge etter var Denis Denisov på pletten og doblet for russerne. Men Norge nektet å gi opp.

Les også: Red Wings løftet Tre Kronor

Morten Ask rappet til og limte pucken i vinkelen. Så ble det ytterligere dramatikk i Globen.

Kontroverser på isen
Per-Åge Skrøder kriget inn utligningen for Norge, men til ville protester valgte dommeren å annullere scoringen for offside.

Da tok Russland tak i kampen igjen og la på til 3-1 ved Nikolai Kulyomi.

Men så, i overtall med få minutter igjen av perioden viste Norge nok en gang tenner. Marius Holtet så sitt snitt fra langt hold, og han knallet pucken opp i vinkelen til redusering.

De norske ishockeygutta jubler for scoring mot Russland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
De norske ishockeygutta jubler for scoring mot Russland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Feiet all tvil til side
Etter en oppløftende andreperiode for Norge sin del kom Roy Johansens menn på isen i den siste perioden med håp om å slå tilbake. Det håpet ble imidlertid fjernet etter bare få sekunder.

Russland gikk rett i strupen på nordmennene. Alexander Perezhogin fyrte av fra spiss vinkel og pucken lurte seg i mål mellom beina til Volden.

Dermed endte kampen med 4-2-seier til Russland. Norge har tapt sine to første kamper i mesterskapet.