Keepertabbe. (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Keepertabbe. (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Her ryker nok en trepoenger for Lillestrøm

Björn Bergmann Sigurdarson endte måltørken mot FK Haugesund, men LSKs keeper rotet det til da laget lå an til å ta sin første seier siden juli 2011.

FK Haugesund-Lillestrøm 1-1

Videosammendrag kommer kl. 23.00


FK Haugesund var klart best i lange perioder på eget gress søndag, og spesielt i kampens første og siste 20 minutter dominerte Jostein Grindhaugs mannskap.

Aktiv Djurdjic
Nikola Djurdjic var stadig frempå for hjemmelaget, og farligst i første omgang var det da han umarkert fikk ballen utenfor Lillestrøms femmeter etter åtte minutter, men goalgetteren blåste ballen over mål fra relativt skrått hold.

Lillestrøm kom stadig bedre med i kampen i den første omgangen, og tok noe ufortjent ledelsen etter 35 minutter.

Måltørken er over
Björn Bergmann Sigurdarson hadde ikke scoret i Tippeligaen siden 15. juli 2011 før Kanarifuglene tok turen til Sildabyen, men nå kom endelig det forløsende målet for angriperen.

Frode Kippe (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Frode Kippe (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

LSK fikk frispark på egen høyreside, og Petter Vaagan Moen slo et hardt og flatt innlegg mot mål. Der raget Sigurdarson høyest, og stanget ballen i kassa fra rundt 12-13 meter.

Haugesund slo tilbake
Ti minutter etter pause gjorde Haugesund som de alltid gjør på hjemmebane; scoret mål.

LSK-keeper Stefán Logi Magnússon rotet det til da han rykket ut for å snappe et langt innlegg og krasjet i sin egen forsvarsspiller. Ballen falt rett ned til Maic Sema som nådeløst puttet den i det åpne buret.

– Det er frispark
Etter kampen var ikke Magnússon særlig i tvil om hva han synes om situasjonen.

– Jeg synes det er frispark. Jeg ser ikke situasjonen, men jeg synes at det er klart at Fredrik (Stoor) blir trykket inn imot meg. Men sånn er fotball. Det er små marginer, og kanskje skal Fredrik holde bedre avstand. Og så klart skal jeg holde ballen, sier keeperen til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Stefán Logi Magnússon her

Djurdjic med kjempesjanser
Nikola Djurdjic fikk en stor mulighet til å sende FKH i ledelsen tidlig i kampen, og 18 minutter før slutt fikk han en enda større.

Den normalt så treffsikre spissen fikk ballen med seg alene gjennom mot Lillestrøms keeper, men fra kort hold blåste han ballen midt på Magnússon med venstrefoten.

Tre minutter senere fikk han sin største sjanse i kampen, denne gangen med høyrefoten, men alene med Magnússon var det nok en gang keeperen som gikk seirende ut av duellen.

– Dumt for publikum
Djurdjic forteller at han ikke var fokusert nok foran mål.

– Vi var ikke gode nok til å ta tre poeng i dag. Vi manglet marginene som gjør at en vinner kamper. Spesielt jeg hadde mange sjanser, men jeg var ikke konsentrert nok på den siste berøringen. Det var dumt for publikum, for nå har vi ødelagt den perfekte starten på sesongen på hjemmebane, sier serberen etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Nikola Djurdjic her

Ny klubbrekord for FKH
Oppgjøret endte 1-1, og LSK har dermed spilt utrolige 18 kamper på rad i Tippeligaen uten å vinne.

FK Haugesund satt på sin side ny klubbrekord. Dette er første gang i klubbens historie at de har spilt 6 kamper på rad i Tippeligaen uten å tape.

I tillegg er det verdt å ta med seg at neste gang Haugesund spiller hjemme er det over et år siden de tapte forrige hjemmekamp.


Videosammendrag kommer kl. 23.00

Lagoppstilling FK Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - J. Nilsen, D. Decamps, U. Bangura, V. Skjerve - T. Nygaard, G. Fevang, M. Sema, M. Haukås - A. Søderlund, N. Djurdjic.

Lagoppstilling Lillestrøm (4-4-2):
S. Magnússon - F. Stoor, E. Nystuen, F. Kippe, S. Pedersen - E. Knudtzon, G. Toindouba, P. Moen, P. Pálmason - J. Andersson, B. Sigurdarson.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk