SLUTTER ALDRI Å SCORE: Morten Berre scoret sesongens første mål i 3 2 seieren over Fredrikstad. Nå har veteranen scoret i 17 strake sesongen i Tippeligaen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
SLUTTER ALDRI Å SCORE: Morten Berre scoret sesongens første mål i 3 2 seieren over Fredrikstad. Nå har veteranen scoret i 17 strake sesongen i Tippeligaen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
PANGSTART: Vålerenga spillerne jubler for Marcus Pedersens tidlige scoring mot Fredrikstad. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
PANGSTART: Vålerenga spillerne jubler for Marcus Pedersens tidlige scoring mot Fredrikstad. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Vålerenga holdt unna mot Fredrikstads stormløp

Vålerenga var nære ved å rote bort 3-0-ledelse på Ullevaal.

Vålerenga-Fredrikstad 3-2

Ullevaal (TV 2 Sporten): Vålerenga gikk lynhurtig ut av startblokkene og da stadionuret på Ullevaal viste 13 minutter hadde vertene allerede puttet tre baller i Fredrikstads nett.

Men Østfoldingene reiste seg i andre omgang, men Tarik Elyounoussis to mål var ikke nok til å hente med seg poeng hjem til Fredrikstad.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Verste jeg har vært med på
For etter det som var en horribel førsteomgang fra gjestene, klarte Elyounoussi å få FFK-skuta tilbake på rett kjøl. Juvelen var meget skuffet over lagets prestasjon de første 45 minuttene.

– Vi startet helt forferdelig. Jeg tror at det er noe av det verste jeg har vært med på noen gang, sier Elyounoussi til TV 2 Sporten.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Elyounoussi og Fellah her!

Han tok seg også tid til å glede seg over sine to nettkjenninger.

– Det er hyggelig. Jeg får håpe at Drillo fikk det med seg slik at jeg får spille neste landskamp, flirer Elyounoussi.

BARE NESTEN: Tarik Elyounoussi scoret to for Fredrikstad, men det holdt ikke. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
BARE NESTEN: Tarik Elyounoussi scoret to for Fredrikstad, men det holdt ikke. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

FFK-trener Tom Freddy Aune mener at de første fem minuttene ødela hele kampen for hans mannskap, men at spillerne forstod viktigheten av en god prestasjon etter hvilen.

– Som jeg sa i pausen, det handler om stolthet. Drakten vår betyr mye for mange mennesker, da må man gå ut og vise mer enn det vi gjorde i første omgangen. Det er ingen som kunne sagt noe på det om vi hadde tatt med oss poeng her etter den andreomgangen, sier Aune.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Aune her!

Les også: Her ryker nok en trepoenger for Lillestrøm

Pedersen er på gang
Førsteomgangen på Ullevaal tilhørte så til de grader et sprudlende Vålerenga. Med flott angrepsfotball og smarte kombinasjoner spilte vertene ball i hatt med FFK - det gledet Martin Andresen.

– Det var en fantastisk fin førsteomgang. Da spiller vi slik som vi ønsker å spille. I et tøft kampprogram så tror jeg at gutta tenker at de må spare seg litt. Det er farlig. Når vi i tillegg gjør dumme feil på egen halvdel så blir vi straffet for det, men jeg er veldig glad for at vi drar i land tre poeng, sier Vålerenga-treneren.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Andresen her!

SLAPP MED SKREKKEN: Vålerenga-trener Martin Andresen kunne smile etter å ha dratt i land tre poeng. Mye takket være spissen Marcus Pedersen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
SLAPP MED SKREKKEN: Vålerenga-trener Martin Andresen kunne smile etter å ha dratt i land tre poeng. Mye takket være spissen Marcus Pedersen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

På topp hos Vålerenga strålte Mohammed Fellah i sin midtbanerolle bak tomålsscorer Marcus Pedersen. Den Vitesse-utlånte spissen har nå notert seg for fire scoringer i årets sesong, og han mener selv at mer er i vente.

– Jeg begynner å merke at det kommer seg. Jeg kaster meg inn foran mål og scorer, da er jeg på vei tilbake, sier Pedersen, som også skryter av servitør Fellah.

– Når vi scorer tidlig så er det ingen som kan ta oss. Jeg hadde en god Fellah bak meg i dag som bidro med to assists.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Pedersen her!

Berre med ny milepæl
At Morten Berres 3-0-scoring etter bare 13 minutter skulle vise seg å bli kampavgjørende for vertene var det nok få som trodde. Gledelig var det også at dette var Berres første scoring for sesongen, noe som gjør at han har scoret i samtlige 17 sesonger han har spilt i Tippeligaen.

– Det var enkelt det målet der, men jeg hadde ikke sett for meg at den skulle bli så viktig, sier Berre.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Berre her!

Pedersen i storform
Vålerenga startet i hundre på eget gress og etter tre minutter kom Fellah seg vakkert nedover på venstresiden før han knallet ballen inn i feltet. Fredrikstad-keeper Jon Knudsen fikk hanskene på innlegget, men ballen ladet rett foran målsniken Pedersen.

Spissen var nådeløs da han bredsidet inn ledermålet for Vålerenga.

TIDLIG BAKPÅ: Jon Knudsen og Fredrikstad-forsvaret fortviler etter Vålerengas pangstart på Ullevaal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
TIDLIG BAKPÅ: Jon Knudsen og Fredrikstad-forsvaret fortviler etter Vålerengas pangstart på Ullevaal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Gjestene fra Østfold fikk knapt summet seg før neste stjernesmell kom. Nok en gang var Fellah og Pedersen sentrale.

Martin Pusic sendte en vakker stikker gjennom til Fellah inne i Fredrikstads sekstenmeter. Midtbanespilleren brukte ikke lang tid på å tenke seg om før han sentret ut 45 grader.

Der var Pedersen nok en gang på pletten og fikk kriget inn dagens andre scoring - stadionuret hade ennå ikke hadde passert fem minutter.

Berre lækkert
Det var imidlertid ingenting som tydet på at gjestene skulle klare å løfte seg, minutter etter 2-0-målet viste Vålerenga kontringsfotball av ypperste klasse.

Les også: Her scorer Lafton selvmål

Håvard Nielsen leverte fra seg ballen til Pusic på venstrekanten, og 24-åringen la vakkert inn i feltet. Ballen gikk forbi alt og alle, men på bakerste stolpe ventet ringreven Morten Berre. På enkelt vis kunne vetereanen bredside inn sitt første mål for sesongen - det etter bare 13 spilte minutter på Ullevaal.

Morten Berre bredsider inn 3-0 for Vålerenga.
Morten Berre bredsider inn 3-0 for Vålerenga.

Fredrikstad med stor sjanse
Etter Vålerengas stormløp i åpningsminuttene roet kampen seg ned, men vertene fortsatte å dominere i banespillet.

En meget bevegelig Fellah og en ditto god Nielsen skapte flere farligheter, men blåtrøyene stoppet på tre mål i den første omgangen.

Selv om Fredrikstad til tider ble spilt ut på Ullevaal, fikk også de sjanser til å score. Nærmest var gjestene på en corner like før pause, men verken Khalifa Jabbie eller Elyounoussi fikk kriget ballen forbi møljen av Vålerenga-spillere inne i sekstenmeteren.

Kaos i Vålerengas sekstenmeter etter en Fredrikstad-corner.
Kaos i Vålerengas sekstenmeter etter en Fredrikstad-corner.

Slo tilbake
Fredrikstad-trener Aune var tydeligvis ikke fornøyd med det han hadde sett av sine disipler i den første omgangen, og både Alex Valencia og Ole Strømsborg gikk ut. Inn kom Mouhamed Gueye og Daniel Berntsen.

Byttene satte mer fart i gjenstene og fire minutter ut i omgangen fikk Fredrikstad avkastning. Hussain ventet akkurat lenge nok før han tredde ballen gjennom til Elyounoussi. Spissen fikk kontroll på ballen før han iskald trillet kule under Lars Hirschfeld og inne i nettmaskene.

Les også: Scholes og Young senket Swansea - tittelhåpet lever fremdeles
Les også: Jada, Yaya! City cruiser mot ligagull etter 2-0 mot Newcastle

Tarik på plass igjen
Gjestene fikk for alvor blod på tann og Ole Jørgen Halvorsen var uhyre nære da han kom alene mot Hirschfeld, men avslutningen ble mesterlig reddet. Da var Elyounoussi hakket mer effektiv minuttet senere.

Spissen ble spilt gjennom av Andreas Landgren og alene med Hirschfeld behold han roen. Ballen lurte seg forbi målvakten og Fredrikstads andre redusering var et faktum.

Elyounoussi fortsatte å herje med Vålerengas forsvar, men en god Hirschfeld gjorde en mesterlig jobb med å hindre flere scoringer.

Rødt kort for Hussain
Temperaturen økte kraftig mot slutten av kampen, og to minutter før full tid gikk Hussain i bakken like utenfor sekstenmeteren. Midtbanespilleren kjeftet på dommeren og pådro seg et gult kort. Etter at dommer Espen Berntsen fikk klarhet i kortstokken ble Hussain sendt i garderoben etter det som var hans andre gule kort.

Gjestene klarte aldri å skaffe seg den siste scoringen, og Vålerenga kunne dermed etterlengtet puste ut med 3-2-seier.

Slik startet lagene:
Vålerenga (4-1-2-3): Lars Hirschfeld - Dawda Leigh, Andreas Nordvik, Simon Larsen, Joachim Thomassen - Harmeet Singh - Mohammed Fellah, Martin Pusic - Morten Berre, Marcus Pedersen, Håvard Nielsen
Fredrikstad (4-4-2): Jon Knudsen - Ole A. Strømsborg, Vidar Martinsen, Benjamin Dahl Hagen, Mads Hansen - Ole Jørgen Halvorsen, Khalifa Jabbie, Andreas landgren, Alex Valencia - Tarik Elyounoussi, Etzaz Hussain