rooney2_sumo
rooney2_sumo
Paul Scholes styrer inn scoring for Manchester United mot Swansea. (Foto: PLP)
Paul Scholes styrer inn scoring for Manchester United mot Swansea. (Foto: PLP)

Scholes og Young senket Swansea - tittelhåpet lever fremdeles

Manchester United vant 2-0 i sesongens siste hjemmekamp og har fremdeles mulighet til å bli ligamester.

Manchester United-Swansea 2-0
Sjekk scoringene i videosammendraget øverst!

Manchester United måtte vinne med fantomsifre dersom det skulle være en reell sjanse for å bli ligamester på målforskjell, men måtte nøye seg med 2-0 over Swansea søndag. Paul Scholes og Ashley Young scoret målene for Sir Alex Fergusons mannskap, som nå er avhengige av at City snubler i siste runde mot QPR for å bli ligamester.

- Rarere ting har skjedd i fotball. Vi må fortsette å ha troen. Du vet aldri, sa Sir Alex Ferguson etter kampen.

Les også: Jada, Yaya! City cruiser mot ligagull etter 2-0 mot Newcastle

Etter en god første omgang og to scoringer før halvtid så det ut til at United lå godt an til å kutte Citys ledelse på målforskjellen, men den andre omgangen ble aldri noen fest og hjemmelaget måtte nøye seg med de to scoringene før hvilen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter en halv omgang kom Uniteds første sjanse. Patrice Evra forsøkte seg fra distanse og på returen var Wayne Rooney den som reagerte raskest. Uheldigvis for hjemmelaget traff stjernespissen ikke godt nok på avslutningen, og Swansea slapp med skrekken.

Scholes sendte hjemmelaget foran
Drøye fem minutter senere skulle vertene likevel ta ledelsen. Antonio Valencia tok seg elegant rundt på sin høyreside og la perfekt 45 grader ut til Michael Carrick. Midtbanespillerens avslutningsforsøk ble i stedet en perfekt pasning til midtbanekollega Paul Scholes, som styrte ballen i nettet med ryggen mot mål med den største selvsikkerhet.

Minuttet etter kunne United doblet ledelsen. Carrick var nok en gang involvert i det offensive spillet, og slo inn fra høyrekanten. På nærmeste stolpe ristet Javier Hernandez seg løs fra sin oppasser og førsøkte seg med en frekk hælflikk. Denne gangen traff ikke mexicaneren så godt som han har gjort så mange ganger før, og forsøket rand ut i sanden.

Young kunne fått straffespark
Nye fem minutter etter det igjen kunne Ashley Young nok en gang fått straffespark for hjemmelaget. Som i de foregående hjemmekampene mot QPR og Aston Villa gikk engelskmannen i bakken innenfor sekstenmeteren, men dommer Chris Foy dømte kun hjørnespark. Reprisene viste at forseelsen mot Young denne gangen var verre enn de foreågende som han fikk straffespark for, men denne gangen måtte United altså nøye seg med corner.

- Evig eies kun et dårlig rykte, og det er sannsynligvis grunnen til at han ikke får straffe her, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

Gianfranco Zola, TV 2s stjernegjest denne helgen, var enig med sin makker i studio.

- Noen ganger har det noe å si at dommere er klar over at enkelte spillere går lett i bakken, supplerte Chelsea-legenden.

Samme Young doblet ledelsen
Under ti minutter senere skulle hjemmelaget likevel få sitt andre mål i kampen, og nok en gang var det Young som skulle bli hovedpersonen.

En gjenvinning høyt i banen gjorde at Paul Scholes fant Wayne Rooney, som forsøkte seg fra like innenfor sekstenmeterstreken. Forsøket ble blokkert, men ballen havnet kun hos Ashley Young, som fra sin favorittposisjon på venstresiden av feltet curlet ballen elegant i det lengste hjørnet til 2-0 for hjemmelaget.

Ashley Young feirer 2-0-scoring mot Swansea (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Ashley Young feirer 2-0-scoring mot Swansea (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Dermed gikk United til pause på stillingen 2-0, og hadde med det kortet målforskjellsledelsen til City ned til åtte mål. Allerede før kampstart hadde TV 2s studiogjeng snakket om muligheten for at United kunne vinne med mange mål, og førsteomgangen ga fornyet vann på mølla.

- Det er fullt mulig å vinne den kampen her 7-0 eller 8-0, og med 2-0 til pause så står jeg for det, sa Morten Langli i TV 2s studio i pausen.

Denne gangen skulle dog ikke Langli få rett. Den andre omgangen ble nemlig et antiklimaks for de røde.

Swansea mer med etter hvilen
Drøye fem minutter ut i omgangen forsøkte Gylfi Sigurdsson seg med en suser fra distanse, som David De Gea fikk avverget til hjørnespark. Minuttet etter kontret United og kun en strålende takling fra Angel Rangel hindret Ashley Young en mulighet på tomt mål.

Swansea viste at de ikke var kommet til Old Trafford for å legge seg bakpå, og etter rundt en time skapte gjestene nok en stor mulighet. Danny Graham styrte et langskudd på mål, men David De Gea fikk stokket beina og reddet hjemmelaget i siste sekund.

Like etter kunne United scoret på ny, da Antonio Valencia fikk ballen på bakerste stolpe, men vingens forsøk ble blokkert takket være oppofrende backspill fra Neil Taylor. Også Swansea forsøkte seg bare minuttet etter det igjen, men Nathan Dyers avslutning fra god posisjon gikk langt til side for mål.

Rooneys første gule for sesongen
Tjue minutter før slutt fikk for øvrig Wayne Rooney sitt første gule kort for sesongen. Spissen var for sen i en duell i motstandernes sekstenmeter, og havnet i en dommerbok for første gang i Premier League-sesongen 2011/2012.

Tre minutter senere burde Rooney havnet i kampreferatet av en helt annen grunn, da han alene med Swansea-keeper Michel Vorn burde satt inn 3-0 for vertene. Denne gangen var spissens avslutningsforsøk for elegant, og chippen gikk til side for Swansea-målet.

Wayne Rooney (Foto: JON SUPER/Ap)
Wayne Rooney (Foto: JON SUPER/Ap)

Hjemmelagets stormløp hadde mer eller mindre tatt slutt, og man måtte vente til det 88. minutt før en ny stor sjanse oppstod. Innbytterne Tom Cleverley og Dimitar Berbatov kombinerte fint, og førstnevntes stormende løp gjennom feltet var nære på å bli belønnet med scoring. Kun en strålende enhåndsredning av Michel Vorm hindret unggutten sesongens første scoring.

I stedet måtte hjemmelaget altså nøye seg med 2-0, noe som betyr at de er avhengig av at City avgir poeng i siste runde dersom de skal klare å sikre seg ligagullet. For sjette gang vil en Premier League-sesong avgjøres i siste serierunde.

Har United sjanse på ligatittelen enda? Hva mener du? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!