Djibril Cisse (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Djibril Cisse (Foto: GLYN KIRK/Afp)
James Morrison (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
James Morrison (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Se de utrolige sluttminuttene som snudde alt i bunnen av Premier League

Djibril Cissé ble den store QPR-helten, mens Bolton rotet bort en sikker ledelse.

QPR-Stoke 1-0
Sjekk sammendrag i videovinduet øverst!

Bolton-West Bromwich Albion 2-2
Sjekk sammendrag i videovinduet nederst i saken!

Da søndagens kamper startet var Bolton under streken med 34 poeng og en målforskjell på 31 minusmål. På plassen foran, over streken, lå QPR med 34 poeng og en negativ målforskjell på 23.

Da to minutter gjenstod i de to kampene ledet Bolton 2-1 over West Bromwich i sin kamp, mens QPR slet på hjemmebane og ble holdt til 0-0 av Stoke. Noen utrolige sluttminutter snudde dermimot alt.

Først scoret Djibril Cissé for QPR, noe som betød at London-laget tok seg forbi både Wigan og Bolton og plutselig var oppe på 16.plass på tabellen og over streken takket være en positiv målforskjell.

Bare to minutter senere ble det også scoret på Reebok Stadium i Bolton, og der var det James Morrison og bortelaget West Bromwich som spolerte hjemmefansen med sin utligning til 2-2 i det 90.minutt. Denne scoringen betød at Bolton blir stående på 35 poeng og med andre ord har to poeng opp til sikker plass når en serierunde gjenstår.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

QPR seiret i sluttminuttene
På Loftus Road i London var det gjestene Stoke som kom til den første store sjansen, da Cameron Jerome ble headet gjennom av Peter Crouch og avsluttet til side for mål alene med Paddy Kenny etter bare tre minutter.

Ti minutter senere forsøkte Adel Taarabt seg på et frispark, og på returen skjøt Joey Barton i nettveggen. Dette var også det nærmeste hjemmelaget var i 1.omgang, og manager Mark Hughes skjønte at det hele var for tannløst. Drøye fem minutter ut i 2.omgang satte waliseren derfor innpå Djibril Cissé, noe som skulle vise seg å være gull verdt.

Kvarteret før slutt kom Cissé til sin første store sjanse, men headingen ble ved den anledningen parert av en strålende opplagt Thomas Sørensen i Stoke-buret. Det var dog bare et varsel om hva som skulle komme.

To minutter før full tid kom nemlig scoringen som hele Loftus Road ventet på. Et hjørnespark fra Adel Taarabt ble stusset gjennom feltet av Anton Ferdinand, og på bakerste stolpe kom Cissé i en susende fart og satte inn den kampavgjørende 1-0-scoringen for hjemmelaget. QPR hadde vunnet, og kunne bare vente på sluttresultatet fra Reebok Stadium.

Bolton rotet bort seieren i sluttminuttene

614080

For i Bolton hadde nemlig QPR fått hjelp fra uventet hold. Et West Bromwich-lag uten noe spesielt å spille for så ut til å gå på et forventet tap mot Owen Coyles hvite hjemmelag, og etter en oppskriftsmessig førsteomgang der Martin Petrov sendte hjemmelaget foran fra straffemerket trodde de fleste at kampen var avgjort da Bolton gikk opp til 2-0 snaut tjue minutter før slutt.

Men etter at et selvmål fra Billy Jones hadde sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget var det som om vertene sluttet å spille, og bare tre minutter senere satte Chris Brunt inn 1-2 for Roy Hodgsons WBA.

Kanskje var det et ønske om å gi den vordende England-manageren en verdig slutt på WBA-karrieren som motiverte Birmingham-laget, men faktum var i hvert fall at det var gjestene som med ett var de mest motiverte på Reebok. Og da ender det som det ofte gjør, og James Morrison satte inn utligningsmålet i det 90.minutt.

Nå er Bolton avhengig av tre poeng borte mot Stoke i siste serierunde, samtidig som de også er avhengige av at noen av lagene foran dem taper.

Wigan kan sikre plassen med seier mot Blackburn mandag, mens Aston Villas ene poeng mot Tottenham etter all sannsynlighet er nok til å holde dem i divisjonen takket være en overlegen målforskjell i forhold til konkurrentene.

Er det snipp-snapp-snute for Bolton i bunnstriden? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!