MESTERHJERNENE: Hvem klarer å legge den beste slagplanen før gigantoppgjøret på Etihad Stadium? (Foto: IAN KINGTON/Afp)
MESTERHJERNENE: Hvem klarer å legge den beste slagplanen før gigantoppgjøret på Etihad Stadium? (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Ferguson mener City har skylden for det «sinnssyke» spillermarkedet

Manchester United-manageren mener kjøpeglade klubber har ødelagt overgangsmarkedet. - Ingen kan matche dem, og det må vi bare akseptere.

Se Newcastle-Manchester City klokken 14:30 og Manchester United-Swansea klokken 17:00 på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no.

Sir Alex Ferguson er klar for en av sine viktigste helger som Premier League-manager, og vet at hans Manchester United-lag trenger et bedre resultat enn Manchester City dersom de røde skal være i førersetet forut for siste serierunde i Premier League neste helg.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Dersom Manchester City skulle klare å snyte United for tittelen denne sesongen vil det være det første tegnet på at maktbalansen kanskje er i ferd med å snu i Manchester, og United-supporterne vil nok ønske forsterkninger i spillertroppen.

Les også: Zola og Solskjær uenige om gullkampen

Sir Alex Ferguson mener at Manchester City - backet av sine styrtrike eiere - har gjort nettopp denne delen av manageryrket vanskelig.

- De kan kjøpe alle spillerne og vise interesse for alle, noe som gjør det vanskelig for klubber å være fornuftige. Det er ingen sjanse for at markedet roer seg, og jeg kan ikke se hvordan de finansielle Fair Play-reglene vil virke. Ingen kan matche Manchester Citys finansielle makt, sier Ferguson i følge The Mirror.

Manchester City-manager Roberto Mancini har kunnet velge fra øverste hylle, og har de senere årene brukt millioner på spillere som Sergio Agüero, Mario Balotelli, David Silva og Carlos Tévez. United-manageren mener City-pengene har gjort at hans egen klubb må ha en annen strategi på overgangsmarkedet. Et overgangsmarked han selv kaller for «sinnssykt».

- Det har vært sinssykt en stund, og det er klubber som City som skaper det. Du må bare akseptere det, så vi gjør det på en annen måte. Vi må i stedet se på yngre spillere, sier Ferguson.

Carlos Tevez og David Silva (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Carlos Tevez og David Silva (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Vil forsterke i sommer - og mener Cristiano Ronaldo kunne kostet det tidobbelte
Sir Alex innrømmer samtidig at han kommer til å forsterke laget i sommer, uavhengig av hvordan sesongen ender.

- Det er ingen tvil om at vi kommer til å hente spillere. Det kan bli to eller tre spillere, alt avhengig av hvilket marked vi har med å gjøre og hvem som blir tilgjengelige, sier Ferguson.

Skotten letter også litt på sløret når det gjelder enkelte av spillerne i troppen.

- Scholes og Giggs nærmer seg slutten, så vi må være på vakt der, men det er vanskelig å tro på at nye slike spillere faller ned fra trær. Tom Cleverley har fantastisk potensiale og Michael Carrick har fremdeles noen år igjen, men vi vil sannsynligvis supplere troppen noe. Når det gjelder Berbatov er ingenting bestemt, og vi venter på at noen skal komme med et bud. Han vil ikke gå gratis, sier Ferguson.

Samtidig innrømmer han at Real Madrids utrolige 830-millioners kjøp av Cristiano Ronaldo nå ser ut til å være en overgangssum som ikke var for drøy.

- Real Madrid brukte 80 millioner pund på Ronaldo, og den suksessen både han og klubben hans har hatt rettferdiggjør det. De ville sikkert betalt 160 milloner pund dersom de visste at de skulle få denne tilbakebetalingen. Vi hadde en avtale om at han skulle få gå, men jeg sier til meg selv nå at det skulle vært for 800 millioner pund, sier Ferguson i følge Sky Sports.

Ronaldo  (Foto: Victor R. Caivano/AP)
Ronaldo (Foto: Victor R. Caivano/AP)

Hva mener du? Har Manchester City ødelagt overgangsmarkedet? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!