Sikret OL-billett og hyllet Alexander Dale Oen

Bryteren Stig André Berge hyllet avdøde Alexander Dale Oen etter at han lørdag sikret plass i London-OL.

Bryteren Stig André Berge hyllet avdøde Alexander Dale Oen etter at han lørdag sikret plass i London OL. Her i kamp mot  Revaz Lashkhi (Georgia). (Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/Afp)
Bryteren Stig André Berge hyllet avdøde Alexander Dale Oen etter at han lørdag sikret plass i London OL. Her i kamp mot Revaz Lashkhi (Georgia). (Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/Afp)

Med tre seirer i 60-kilosklassen i lørdagens avsluttende kvalifiseringsstevne er 28-åringen klar for sommerlekene.

– Jeg brøt med flagget på brystet. Etter det tragiske som skjedde med Dale Oen så tenker man litt, og vil gjøre landet stolt og representere Norge i et OL. Det er det største man kan gjøre, sa Berge til NTB.

Hans tanker gikk til gullhåpet og toppsvømmeren Dale Oen som døde mandag kveld. Dale Oen ble bare 26 år. Hans bortgang har preget Idretts-Norge den siste uken.

– Jeg har stor respekt for en stor idrettsmann og ville yte litt ekstra for å være en del av den OL-troppen han skulle vært med i, fortsatte Berge.

– Det er dette man har trent for siden forrige OL. Utrolig deilig å få igjen noe for all treningen. Jeg har hatt litt stang ut i det siste, men nå gikk det min vei. Jeg merket allerede da jeg våknet i dag tidlig at jeg følte meg vanvittig sterk. Spesielt å vite at i dag er det nesten ingen som slår meg. Det ga meg selvtillit og trygghet, og jeg var aldri truet, sa Berge.

– Det skal ikke skje igjen. Jeg kan komme langt om jeg er konsentrert. Det jeg gjorde i dag hadde nok holdt til OL-medalje. Jeg skal terpe detaljer, men nåløyet er trangt. Alle brytere i et OL kan ta medalje. Jeg bommet med formen sist og var i knallform uken etter. Det skal vi time riktig nå, sa Berge.

– Stig var ordentlig rå og styrte alle kampene sine. Han var aldri truet, og det så ut som om han hadde bestemt seg for at plassen var hans. I dag slo han tidligere europamestere, og på en god dag tar han medalje i OL. Det er også målsettingen i London. Det er ingen grunn til noe annet når vi ser hva han leverer, sa Jørgensen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2