Patrick Thoresen under ishockeylandslagets trening fredag ettermiddag, i forkant av kveldens vm kamp mot Sverige i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Patrick Thoresen under ishockeylandslagets trening fredag ettermiddag, i forkant av kveldens vm kamp mot Sverige i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Russerne er lette å irritere

Russland-kjenner Patrick Thoresen har gode råd før VM-kampen kl. 16.15.

Stockholm (TV 2 Sporten): Patrick Thoresen har en god forklaring på hvorfor han slår romkameraten i pingpong. I dag må de norske gutta stå sammen med alt de har dersom de skal nedsable de russiske maskinene.

- Neeeeei! Ole-Kristian Tollefsen må gi tapt i nok en duell på bordtennisbordet. Det er stor prestisje når han møter romkamerat Patrick Thoresen til duell.

- På ungdomsskolen var det noen som stod og spilte pingpong mens andre flørtet med damene. Jeg var kanskje den andre, sier Tollefsen

- Tollefsen brukte ungdomstiden på å flørte. Brukte du tiden ved bordtennisbordet?

- Ja, jeg gjorde faktisk det, ler Thoresen.

- Jeg brukte mye tid ved pingpongbordet og biljardbordet. Lite flørting, men mye kjensla, sier KHL-proffen.

Guttene elsker å konkurrere, men for å nedsable de russiske stjernene må guttene, sammen spille på det de har. Nettopp det gode kollektive-Norge kan knekke russiske individualister.

- Det er mange gode individualister, men jeg tror også det kan være svakheten deres, De møter, i deres øyne, et svakt norsk lag, sier Patrick Thoresen

Det er lagkamerat Ole-Kristian Tollefsen enig i. Han har spilt sammen med to av russerne Norge møter i morgen.

- Det er et lag med mange enkeltindivider som er bra tekniske og drar litt i hver retning. Forhåpentligvis kan vi ta de litt på lagspillet, sier Tollefsen.

Lette å irritere
Thoresen spiller nå med både Denis Denisov og Dmitri Kalinin i St.Petersburg. 11 KHL-proffer og 8 fra NHL stiller Russland med i VM. I spissen, kanskje VM`s største stjerne, Pittsburgh Penguins, Evgeni Malkin, som også puttet da Russland oppskriftsmessig vant 5-2 mot Latvia, lørdag, men det skal ikke være noe umulighet å nedsable stjernelaget.

Russerne skal, ifølge Thoresen, være lette å irritere.

- Jeg tror mange av de norske spillerne kommer under huden på russerne i morgen. Det betyr flere perioder i powerplay vi må utnytte godt. Det kan være nøkkelen for at vi skal ta poeng mot Russland, mener Thoresen.