Arsène Wenger (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Arsène Wenger (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Wenger mener Arsenal kan skylde på seg selv

Arsenal har rotet det alvorlig til for seg selv, men Arsène Wenger fortviler over at «The Gunners» ikke har blitt tildelt straffe på Emirates det siste året.

London (TV 2 Sporten): «See you next season», sto det på storskjermen på Emirates da oppgjøret mellom Arsenal og Norwich ble blåst av.

Spillerne tok den sedvanlige runden på gressmatten for å takke fansen for støtten gjennom sesongen, men det var få smil å spore hos Arsène Wengers utvalgte. Nå kan ikke lenger «The Gunners» styre selv om det blir Mesterliga til høsten.

- Det er mer enn frustrerende, for vi var veldig svake i første omgang. Kvaliteten var ikke på det nivået som vi ønsker i en avgjørende kamp. Vi gjorde det veldig bra i andre, og vi skapte minst ti målsjanser. Men vi tok ikke vare på mulighetene, og i tillegg ga vi dem et tredje mål som er utrolig. Vi ble straffet for egne feil, sier Wenger.

Se intervju med Wenger i videovinduet øverst

Sviktet
Franskmannen klarer ikke å sette fingeren på hvorfor hans disipler sviktet.

- Vi må analysere grunnen til at vi ikke var pigge nok før pause. Det er ingen åpenbare grunner, for vi forberedte oss som vanlig. Norwich fortjener imidlertid all mulig honnør.

Norwich-sjef hadde derimot all mulig grunn til å smile. Skotten gikk fullstendig av hengslene på sidelinjen da kanarifuglene, som har imponert stort i Premier League-comebacket, utlignet til 3-3.

- Dette handlet ikke bare om kjemping, jeg synes vi spilte strålende fotball. Vi fortjente helt klart å få med oss noe, sier han.

Ropte på straffe
Arsenal ropte forgjeves på straffespark i sluttminuttene da Robin van Persie gikk i bakken. Det irriterer Wenger grenseløst.

- Vi må akseptere dommerens avgjørelser, det er alt jeg kan si. Men denne sesongen har vi ikke fått noen straffespark her. Det er helt utrolig – særlig når du ser at andre har fått ni, ti og elleve, sier han.

Les også: Arsenal snytt for straffespark - mistet grepet om 3. plassen
TV 2 Play: Se intervju med Paul Lambert

- Vi skulle hatt straffe i førsteomgang. Arsenal vil kanskje klage over at Van Persie ikke fikk det, men Gervinho var i offside, mener Paul Lambert.

Tredjeplassen
Både Newcastle og Tottenham har blitt servert en gyllen mulighet til å passere Arsenal på tabellen i morgen. Siden fjerdeplassen blir verdiløs dersom Chelsea vinner Mesterligaen, er det å bli nummer tre livsviktig.

- Nå er det muligens ikke i våre hender lenger. Vi får bare se hva som skjer i morgen.

Skulle Arsenal mislykkes i å sikre en plass som gir spill i Europas gjeveste klubbturnering, vil ikke spekulasjonene om Robin van Persies framtid bli noe mindre.

- Det er ikke akkurat det som er i tankene mine i dag, sier Wenger.

FORTVILET: Arsène Wenger var en skuffet mann etter 3-3 hjemme mot Norwich. (Foto: Bogdan Maran/Ap)
FORTVILET: Arsène Wenger var en skuffet mann etter 3-3 hjemme mot Norwich. (Foto: Bogdan Maran/Ap)