Bacary Sagna (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Bacary Sagna (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Arsenal-profil mister EM

Bacary Sagna brakk beinet mot Norwich og går glipp av sommerens fotballeventyr.

Etter en halvtime av kampen mot Norwich la høyrebacken seg ned på gresset og skrek i smerte. Det hele så ganske spesielt ut, ettersom ingen spillere var i nærheten av Sagna og franskmannen bare prøvde å dempe en ball.

Det viste seg at Sagna hadde pådratt seg skaden tidligere i kampen og valgt å spille videre. Sagna kunne ikke fortsette og ble fraktet av banen med båre. Nå viser det seg at det er snakk om en alvorlig skade for 29-åringen. Leggbeinet (fibula) i den høyre leggen er brukket, akkurat slik som mot Tottenham tidligere i sesongen.

– Det er leggbeinsbrudd, og den samme leggen. Han ble sparket i den, og da han ble sparket så brakk han beinet. Spilleren som felte ham tråkket også på ham. Jeg vet ikke om det var med vilje eller ikke, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Det betyr at Sagna går glipp av sommerens EM i Polen og Ukraina. Landslagsbacken var ute av spill i fire måneder etter skaden mot Tottenham i begynnelsen av oktober.

Se Sagna-skaden i videovinduet øverst i saken

Nyheten blir nok ikke godt mottatt av Frankrike-sjef Laurent Blanc. Sagna var tenkt en plass på laget som skal ut i gruppespillet mot Ukraina, Sverige og England i juni.